DJEČJI TJEDAN I RADOST PLESANJA U POŽEGI – Najljepše je biti dijete u gradu prijatelju djece

Datum objave: 09. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sklopu Dječjeg tjedna u organizaciji Društva naša djeca Požega, plesna pedagoginja Ilijana Lončar održala je na košarkaškom igralištu Rekreacijskog centra kreativnu radionicu plesa “Najljepše je biti dijete” za osnovnoškolske učenike od 1. do 4. razreda. Sudjelovalo je oko 50 mališana koji su Ilijanom podijelili radost uživanja u glazbi i pokretu, a pridružio im se i prvi čovjek grada, požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić.

U sklopu održavanja Dječjeg tjedna u organizaciji Društva naša djeca Požega, plesna pedagoginja, profesorica Ilijana Lončar održat će u petak 9. listopada radionicu kreativnog plesa „Najljepše je biti dijete“. Radionicu će održati na košarkaškom igralištu Rekreacijskog centra pridržavajući se važećih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera.

Pridržavajući se uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera, Radionica je održana uz potporu Udruge Ples i dijete, daCi Hrvatska sa sjedištem u Zagrebu čiji je UO Plesna radionica Ilijane Lončar dugogodišnji član te svim svojim projektima promiče pravo djeteta na kretanje i stvaralačko izražavanje.“Ciljevi radionice su zajedništvo uz glazbu, pokret i ples uz odgovornost koju svi dijelimo. Uživanje u blagodatima djetinjstva unatoč prihvaćanju situacije s pandemijom ne smije izostati i potrebno je i psihološki olakšati djeci suradništvo u vrijeme pažnje na socijalnu distancu. Radionica je osmišljena kako bi potaknula djecu na toleranciju, samopouzdanje, kreativnost i stvaralačku intuiciju, a sve na otvorenom prostoru koji jamči sigurnost u realizaciji predviđenih plesnih igara i zadataka,” pojasnila je plesna pedagoginja Ilijana Lončar.

Sudjelovalo je oko 50 učenika OŠ Dobriša Cesarić koji su s Ilijanom podijelili radost uživanja u glazbi i pokretu, a pridružio im se i prvi čovjek grada, požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić. Grad Požega prijatelje je djece koja su najveće bogatstvo u svakoj zajednici, naglasio je gradonačelnik.

“Ovo je novo normalno, ali ne predajemo se. Drago mi je, iskreno sam sretan što smo ovdje u sklopu Dječjeg tjedna u Požegi, iako znamo kako se svi moramo odgovorno pridržavati svih mjera za sigurnost vlastitog i tuđeg zdravlja. A, Požega je bila, jest i bit će prijatelj djece i radimo zajedno na tome da promoviramo obiteljske vrijednosti, da brinemo ustrajno i kvalitetno o onima koji su svrha postojanja grada Požege, a to su najmlađi.” naglasio je gradonačelnik. Uz naknade za bebe koje se ovih dana bez tradicionalnog susreta u Gradskoj kući isplaćuju na račune mladih roditelja, tu su i stipendije za učenike i studente, ali i briga za iznalaženje pravih rješenja za nove izazove poput onih kakve pred gradske oce stavlja problematika dječjih vrtića.

“Za razliku od onih koji pričaju, govore ono što ne znaju, mi radimo konkretne stvari. U zadnjih nekoliko godina bilo je pokušaja otvaranja nekoliko vrtića gdje bi Grad Požega i financijski “bolje prošao”, ali kako ti projekti nisu realizirani, a svi koji znaju nešto o EU fondovima, znaju da se Požega, nažalost, ne može kandidirati niti na jednu od mjera kakve su dostupne drugim, nešto manjim sredinama. Možda će u novom razdoblju 2021/2027 , biti i novih opcija, gdje i mi u Saboru aktivno radimo kroz odbore kako bi pokušali i gradove u petoj i šestoj kategoriji razvijenosti uvrstiti u t.z.v. povećanje kapaciteta vrtića, jer vidimo kako je to vrlo potrebno. No, i pored toga trudimo se sa što manje troškova povećati kvalitetu usluge i kapacitete gradskih dječjih vrtića i hvala Bogu da ima toliko djece – tu su i privatni vrtići i nitko nije ostao neupisan, samo ih ima puno koji nisu uspjeli ući u gradske vrtiće. Radimo i Grad Požega je odlučio, nadam se, u idućih godinu dana kvalitetno rješiti i taj problem na adekvatan način,” rekao je gradonačelnik dodajući da se u zadnjih dvije tri godine povećala i kvaliteta uvjeta za rad u gradskim školama uz najavu kako će do kraja ovog mjeseca biti otvorena i nova sportska dvorana upravo uz OŠ Dobrice Cesarića čiji su učenici danas imali priliku uživati i u plesnim radostima.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn