DJEČJE GRADSKO VIJEĆE NOVE GRADIŠKE – U Gradu prijatelju djece i njihov je glas važan

Datum objave: 06. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Po uzoru na starije kolege, jer u “Gradu-prijatelju djece” i njihov je glas, itekako, važan, članovi novoizabranog Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma, pod “režijskom palicom” Društva naša djeca Nova Gradiška, uoči skorašnjeg Dana grada i blagdana Župe, održali su svečanu sjednicu na kojoj su ugostili predstavnike gradske vlasti i upoznali ih sa svojim željama i potrebama.

Učeći se demokraciji i snazi argumenata, nastojeći, istovremeno, aktivno participirati u životu grada, po uzoru na starije kolege, “računajući” kako je u “Gradu-prijatelju djece” i njihov glas važan, novoizabrani članovi Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma, uoči skorašnjeg Dana grada i blagdana župe, pod režijskom palicom Društva naša djeca Nova Gradiška, održali su svečanu sjednicu.Uz rekapitulaciju aktivnosti u proteklom periodu, a, imaju se s čim pohvaliti, najavu novih planova i projekata, bila je to prigoda i da ugoste predstavnike gradske vlasti-zamjenike gradonačelnika Ivanu Trupina i Borislava Vidošića i voditeljicu gradskog odsjeka za društvene djelatnosti Mihaelu Đeraj i upoznaju ih sa željama i potrebama najmlađih Novogradiščana, kao i njihovim promišljanjima o gradu.

Jer, rekli su, iako su svjesni brojnih pozitivnih promjena, imaju još puno ideja kako Novu Gradišku učiniti boljom. Ovogodišnji Advent u našem gradu pun je pogodak, složili su se svi. Baš kao i nova lokacija i izgled klizališta, na kojem bi, predložili su, tijekom praznika valjalo organizirati i pokoje sportsko natjecanje. Zadovoljni su i novim kružnim tokom, ali im nedostaje prepoznatljivi sat u središnjoj gradskoj ulici. Dobro bi došlo i još koje igralište, nove biciklističke staze, azil za životinje, pa i ormarići u školama, koji bi ih, značajno, rasteretili.

Dokazujući kako ozbiljno promišljaju i o sigurnosti svojih vršnjaka, mali su gradski vijećnici upozorili i na problematičnu prometnu točku kod podvožnjaka, ali i poželjeli pomoć “velikih” pri organizaciji humanitarnih akcija jer, nisu sve jednako sretni. Voljeli bi i da se što prije obnovi sportska dvorana, da u prostoru vojarne nikne teren za paintball, ali i da je tijekom godine više zabavnih i edukativnih radionica na kojima bi se mogli učiti i družiti. Vjerujući kako će njihove želje i potrebe uvažiti, starije kolege pozdravila je i Ema Katičić, učenica 7.a Osnovne škole “Ljudevita Gaja” i novoizabrana “mala gradonačelnica”, iskoristivši priliku i da se, po prvi put nakon nedavno održane konstituirajuće sjednice, i službeno predstavi.

Na dobrim idejama i kvalitetnim sugestijama, malim su gradskim vijećnicima zahvalili zamjenici gradonačelnika, obećavši kako će “Grad-prijatelj djece” i nadalje nastojati osluškivati želje i potrebe najmlađih, kreirajući sredinu po njihovoj mjeri. Na tom tragu, slijedom gradonačelnikova obećanja, nagodinu će i bazen u izgradnju, a sve je spremno i za kulturni centar mladih, otkrio je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, mjesto budućih sjajnih događanja za sve sadašnje i nove novogradiške klince.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: S. Tarbuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn