GRAD POŽEGA – Fond za zaštitu okoliša odobrio sredstva za uklanjanje divljih odlagališta

Datum objave: 02. 2. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U planu je sanacija divljih odlagališta u Vidovcima (na desnoj obali rijeke Orljave u blizini željeznog mosta) gdje su uočeni građevinski materijal, azbestne ploče, olupine automobila, plastika, mineralna vuna, komunalni otpad i bio masa.

Gradu Požegi odobrena su sredstva pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje uklanjanja otpada odbačenog u okoliš (tzv. divlja odlagališta) najviše u iznosu do 93.210,11 kuna, što čini 40% procijenjenih i opravdanih troškova projekta koji iznose ukupno 233.025,27 kuna. U planu je sanacija divljih odlagališta u Vidovcima (na desnoj obali rijeke Orljave u blizini željeznog mosta) gdje su uočeni građevinski materijal, azbestne ploče, olupine automobila, plastika, mineralna vuna, komunalni otpad i bio masa.

Predmet Javnog poziva bila je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku radi neposrednog sufinanciranja sredstvima pomoći jedinicama lokalne samouprave za uklanjanje otpada odbačenog u okoliš (tzv. „divlja odlagališta“) u svrhu zaštite okoliša i njegovih sastavnica, te sprječavanja negativnog utjecaja na zdravlje ljudi i okoliš. Cilj Javnog poziva je uklanjanje otpada odbačenog u okoliš kako bi se uklonio negativan utjecaj i omogućio povrat okoliša u prirodno stanje, te stvorili preduvjeti za sprječavanje ponovnog odbacivanja otpada na tim lokacijama. Kada je riječ o prihvatljivim i opravdanim troškovima u njih pripadaju plan uklanjanja otpada odbačenog u okoliš s troškovnikom radova, geodetska snimka lokacija ukoliko je potrebno raditi, radovi na uklanjanju otpada odbačenog u okoliš i njegovom zbrinjavanju, stručni nadzor nad uklanjanjem otpada odbačenog u okoliš.

IZVOR: Požega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn