DIVERTERRA U PLETERNICI – Multimedijalna izložba s hologramima o zaštiti prirode i bioraznolikosti

Datum objave: 16. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U prostoru Interpretacijskog centra Terra Panonica, od 17. do 31. kolovoza bit će postavljena multimedijalna edukativna izložba Diverterra. Izložba će se moći pogledati svakim danom od 18 do 21 sat, a ulaz je besplatan.

Mobilna izložba „Diverterra“ nastavlja putovanje po Hrvatskoj te stiže i u Pleternicu. Zahvaljujući Zavodu za zaštitu okoliša te Ministarstvu zaštite okoliša i energetike od 17. do 31.kolovoza 2020.godine svi zainteresirani će moći vidjeti izložbu u prostoru Interpretacijskog centra Terra Panonica. Izložba s multimedijalnim i hologramskim sadržajima te didaktičkim pomagalima educirat će djecu i opću javnost  kroz 7 tema o zaštiti okoliša, klimatskim promjenama, zaštiti prirode i bioraznolikosti koje predstavljaju animirani likovi.

Prijatelji djece poput ježa, risa, medvjeda, kornjače, vidre, dinarskog voluhara i pčele ispričat će priče o prirodi i okolišu u kojem svi živimo i potrebi njihove zaštite kroz svakodnevne aktivnosti.Izložba će se moći pogledati svakim danom od 18 do 21 sat, a ulaz je besplatan.

Mobilna izložba Diverterra prenosiva je izložba s multimedijalnim i hologramskim sadržajima te didaktičkim pomagalima. Teme mobilne izložbe narativno predstavljaju animirani likovi 7 životinja (avatara) – jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela i namijenja je edukaciji djece predškolske i mlađe školske dobi (5 do 9 godina). Nositelj mobilne izložbe je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a izložba trenutno putuje po različitim zaštićenim područjima Hrvatske pa je tako organizirano i gostovanje u Interpretacijskom centru Terra Panonica zahvaljujući Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. P.       FOTO: Diverterra

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn