DEVETNICA GOSPI OD SUZA – Tisuće vjernika pohrlilo po mir, utjehu i nadahnuće

Datum objave: 01. 9. 2023. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Središnjim euharistijskim slavljem kojeg je predvodio zagrebački metropolit i predsjednik HBK msgr. Dražen Kutleša u zajedništvu s požeškim biskupom dr. msgr. Antunom Škvorčevićem proslavljena je Gospa od Suza u Pleternici.

Brojni vjernici iz svih krajeva Požeško-slavonske županije, Hrvatske, ali i inozemstva, okupili su se u Pleternici u potrazi za zajedništvom, mirom i spokojem. Ovogodišnja misna slavlja Devetnice Gospi od Suza, koja su započela 23. kolovoza, predvodio je dominikanac pater Anto Gavrić, a središnje euharistijsko slavlje na sam blagdan Gospe od Suza predvodio je zagrebački metropolit i predsjednik HBK msgr. Dražen Kutleša u zajedništvu s požeškim biskupom dr. msgr. Antunom Škvorčevićem.

“Koliko li je hrvatskih pobjeda ostvareno zagovorom Isusove Majke, Gospe od suza u našim osobnim i obiteljskim sudbinama, u društvenim zbivanjima? Želimo joj večeras odanim srcem, jednodušno reći „hvala” i moliti je da izazov njezinih suza nađe i danas odgovor u našim suzama kajanja za zlo i zločine suvremenog svijet, medu kojima je i rat u Ukrajini, u suzama obnovljene vjere u Božje milosrđe, objavljeno u Isusu Kristu, suza očišćene osobne i zajedničke savjesti, sposobne izgrađivati svijet ljudskog dostojanstva, zajedništva i mira. Marijo, Gospo od suza, daj nam da na taj način s tobom tako u Hrvatskoj proplačemo te nam se u osobni, obiteljski i društveni život nastani mir, izliječenost od zlih namjera i djela, u obitelji i politici, privatno i javno, da Hrvatska bude uistinu „Lijepa naša domovina”. S tim osjećajima vjere, sve vas poštovani i dragi hodočasnici ovdje u biskupijskom svetištu Gospe od suza primam, od srca pozdravljam i povjeravam Isusovoj Majci i njezinim suzama.” kazao je biskup Škvorčević u svom govoru.

Po završetku misnog slavlja uslijedila je euharistijska procesija vjernika praćena tisućama upaljenih svijeća.

TEKST: S. P.                 FOTO: PSŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn