DEMOGRAFSKE I PRONATALITETNE MJERE GRADA PAKRACA – Nastavak programa „TRI PLUS“

Datum objave: 04. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Na službenim stranicama Grada Pakraca https://pakrac.hr/ objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na pomoć za podmirivanje troškova stanovanja korisnicima iz Programa „TRI PLUS“.

Program je to demografskih i pronatalitetnih mjera Grada Pakraca koji se u Pakracu provodi od 2018. godine, a prema podacima iz Odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Pakraca ove godine je u ovaj program bilo uključeno 88 obitelji s ukupno 116 zahtjeva. To je za 18 obitelji više nego godinu dana ranije. Za Program „TRI PLUS“ je u 2019. iz gradskog proračuna izdvojeno nešto više od 280.000 kuna.

Podsjećamo, Program je namijenjen roditeljima koji žive na području Pakraca i imaju troje i više djece u dobi do 18, odnosno do 25 godina starosti ukoliko se redovno školuju, a nisu u sustavu socijalne skrbi kao primatelji zajamčene minimalne naknade.

U sklopu ove mjere određuje se dodjela bespovratnih sredstava za podmirivanje cijelog godišnjeg troška komunalne naknade, zatim iznos od 150 kuna mjesečno za komunalne i druge režijske troškove, a u sklopu ove mjere određuje se pogodnosti vezane za troškove redovnog programa dječjeg vrtića (ove godine koristilo 42 djece iz 30 obitelji). U ovu mjeru su uključeni i troškovi prijevoza studentima iz obitelji s troje i više djece (koristilo 5 studenata iz 3 obitelji), a korisnici ove mjere su u punom iznosu oslobođeni i naplate parkiranja na javnim parkiralištima u Pakracu.

Sve detalje oko podnošenja zahtjeva za 2020. godinu možete pronaći OVDJE.

U 2019. rođeno 71 dijete

Grad Pakrac nastavlja i s provođenjem dodatnih poticajnih mjera za novorođene u obiteljima s troje i više djece. Tako će i dalje za treće dijete, uz redovnu jednokratnu naknadu od 2.500 kuna, obitelji biti isplaćeno i dodatnih 500 kuna pomoći za kupovinu opreme za novorođenče kao i prigodni poklon paket. Paket, dodatnih 500 kuna financijske pomoći te propisanih 3.500 kuna jednokratne pomoći dobiti će i obitelji novorođenih kojima je to četvrto, peto ili svako sljedeće dijete. Ove godine spomenutih, dodatnih 500 kuna isplaćeno je za 11 obitelji.

Prema podacima pakračkog Odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti ove godine na području Grada Pakraca rođeno je 71 dijete od čega 37 dječaka i 34 djevojčice. Od ukupnog broja rođene djece, 48 ih je iz Pakraca, po 7 djece iz Prekopakre i Badljevine, 2 djece iz Obriježi, Kusonja, Tornja i Velikog Banovca i 1 dijete iz Starog Majura.
Zanimljiv je i podatak da je od ukupno 71 rođenog djeteta u ovoj godini, čak njih 34 prvorođeno u obitelji.

IZVOR: Grad Pakrac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn