DELEGACIJA GRADA HERZOGENAURACHA POSJETILA NOVU GRADIŠKU – Još jedna potvrda prijateljstva dugog četiri desetljeća

Datum objave: 10. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Povodom 40.godišnjice prijateljstva dvaju gradova, delegacija Herzogenauracha predvođena gradonačelnikom dr. Germanom Hackerom, posjetila je Novu Gradišku. Njemački prijatelji u goste su stigli s vrijednim poklonima-vozilom s 30 metarskim ljestvama za Javnu vatrogasnu postrojbu i vozilom s viljuškarom uručenom gradskoj tvrtki Eko kong, a domaćini su posjet iskoristili za predstavljanje vlastitih aduta- Poduzetničke zone, Tehnološkog inkubatora, budućeg CEntra KOMpetencije za napredno inžinjerstvo, novoizgrađenih gradskih bazena i Slavonskog dućana

Povodom prijateljstva dugog četiri desetljeća, delegacija njemačkog grada Herzogenauracha predvođena gradonačelnikom dr.Germanom Hackerom, posjetila je Novu Gradišku. Čelni čovjek Herzogenauracha sa suradnicima tom je prilikom Javnoj vatrogasnoj postrojbi prijateljskog grada poklonio vatrogasno vozilo s prijeko potrebnim 30 metarskim auto ljestvama, a gradskoj tvrtki Eko Kong-kamion s dizalicom.

Uz druženje, razgovor i razmjenu iskustava, domaćini su-gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenikom Borislavom Vidošićem, predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević, čelni ljudi gradskih tvrtki i nekolicina gradskih vijećnika- prijateljski posjet iskoristili i za predstavljanje vlastitih aduta, prije svega, Poduzetničke zone Industrijski park i Tehnološki inkubator koji je, na zadovoljstvo čelnika Grada Nova Gradiška, u posljednjih 6 mjeseci, postao “adresa stanovanja i poslovanja” 70-ak novih djelatnika.

Delegaciju Herzogenauracha posebno su se dojmile tehnološko orijentirane tvrtke i start-upovi koji posluju u inkubatoru, kao i projekt CEntra KOMpetencije za napredno inžinjerstvo- istraživačko razvojno središte budućih inovativnih poslovnih rješenja i tehnoloških patenata.

Uz obilazak Grada, gosti prijateljskog Herzogenauracha posjetili su i “gradilište” na prostoru Sportsko rekreacijskog centra Ivo Petranović gdje su pri kraju radovi na izgradnji i rekonstrukciji Gradskih bazena, te se pogostili u Slavonskom dućanu, mjestu prepunom domaćih delicija.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: novagradiska.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn