DANI TRADICIJSKE KULTURE – Nova folklorno-turistička priča KUU Cernik

Datum objave: 04. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

cernik 1

CERNIK  – Iako godinama i stažom značajno zaostaju za starijim kolegama iz „Tomislava“, nadoknađuju to mladošću, entuzijazmom, pa i brojem nastupa u nogama. Osim toga, zahvaljujući kvaliteti, polako, ali sigurno i oni postaju cernički brend. Što sve znaju, kako čuvaju baštinu narodnu, ali i kakvi su domaćini, na novoj će, cjelotjednoj manifestaciji „Dani tradicijske kulture“, od 5.do 12.svibnja, pokazati članovi Kulturno umjetničke udruge Cernik.

Iako tradiciju i baštinu narodnu vole jednakom strašću i entuzijazmom kao i brojna druga slična društva, članovi Kulturno umjetničke udruge Cernik po nečemu su ipak drugačiji. Oni folkoru prilaze sa znanstvene strane, poštivajući , pri tom zakonitosti etnologije, koristeći usluge najboljih koreografa i muzealaca, inzistirajući na svakom izvornom detalju. Jer, tradicija je ono najvrednije što imamo- sve ono što jesmo, sve ono vidljivo u običajima, pjesmama i pričama narodnim. Blago koje čuvaju i kojim se ponose, stoga će pokazati svima, na novoj, cjelotjednoj manifestaciji, „Dani tradicijske kulture“. Jer, kako i sami kažu u pozivnici, prilika je to za novi, kvalitetniji iskorak u radu svih segmenata Udruge, priča u koju, otvarajući vrata kulturi, žele uključiti i cjelokupnu zajednicu“.

cernik 2

„Dani tradicijske kulture“ KUU Cernik potrajat će od subote do subote, nudeći svakoga dana po jedan zanimljiv sadržaj, završavajući već tradicionalnim, ove godine, 15.po redu, Međunarodnim susretima koreografiranog folklora. Dječji folklorni susreti, radionice dječjih izvornih plesova cerničkog kraja-jer o tradiciji nešto valja i naučiti, prezentacije i promocije, a onda i poznata smotra, sadržaji su koji vas u organizaciji Kulturno umjetničke udruge Cernik čekaju od 5.do 12.svibnja. Stoga, želite li vidjeti kako se na pravi način čuva tradicija i još se jednom uvjeriti u kvalitetu organizacije i hvaljene domaćine, navratite u Cernik na Dane tradicijske kulture.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn