DANI OKUSA ZLATNE SLAVONIJE – Ne propustite deset dana hedonizma u Slavoniji po super cijenama

Datum objave: 13. 11. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Tri slijeda najfinijih domaćih jela po popularnim cijenama, od 75 ili 95 kuna, moći će se kušati od 15. do 25. studenog u sedam ugostiteljskih objekata Požeško-slavonske županije

Ljubitelji neodoljivih lokalnih, tradicijskih jela, punih poznatih okusa pripremljenih na jednostavan način – baš onako kako su nekada kuhale domaćice – okupit će se od 15. do 25. studenog na manifestaciji Prvi nacionalni Dani Okusa tradicije, koja se održava diljem Hrvatske u više od stotinu restorana.

Požeška dolina i pakračko-lipički kraj uključili su se sa sedam ugostiteljskih objekata, a bit će to prilika da posjetitelji uživaju u tradicijskim jelima u tri slijeda po popularnim cijenama od 75 ili 95 kuna po meniju.

Čobanac, sarma, zapečene kobasice na palenti s vrhnjem i češnjakom, poznati odrezak Barun Trenk, rolana teletina i ostala jela, uz najfinije lokalne deserte, poput palačinki s pekmezom od mrkve, šnenokli ili štrudla, oduševit će sve hedoniste. Najfinija, domaća jela u ovoj županiji pripremaju buffet Čiča Mata u Velikoj, Hotel Pakrac, požeški restorani Stari fenjer, Zlatni Lug, Grgin dol i Vila Stanišić, kao i restoran Schön Blick iz Vetova.

Inače, u projekt Okusi Zlatne Slavonije, koji se provodi od 2014., uključeno je devet restorana s područja Požeško-slavonske županije. Ponudu temelje na hvaljenoj slavonskoj tradicijskog kuhinji, koju sve više prepoznaju i strani turisti, a prema istraživanju Instituta za turizam čak trećina njih u Hrvatsku dolazi radi uživanja u bogatoj gastronomiji.  Više pogledajte OVDJE.

IZVOR: TZ PSŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn