DANI OKUSA HRVATSKE TRADICIJE – Prilika za uživanje u lokalnoj gastronomiji

Datum objave: 11. 11. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Dani okusa hrvatske tradicije, jedinstvena je, zajednička manifestacija nosioca standarda i sustava turističkih zajednica koja će, nakon nekoliko lokalnih izdanja, po prvi puta, od 15.do 25. studenoga, biti organizirana na nacionalnoj razini. Cilj manifestacije je što bolje i kvalitetnije predstavljanje i pozicioniranje lokalne gastronomije koja je, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Uz više od 100 ugostiteljskih objekata iz cijele zemlje, Danima okusa hrvatske tradicije, pridružit će se i 9 restorana Brodsko posavske županije.

Kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, lokalna je gastronomija, sa svim svojim specifičnostima, nezaobilazna sastavnica turističke ponude, jer, uživanje u hrani sve je značajniji motiv za putovanja i bitan element ocjene ukupnog doživljaja i zadovoljstva gosta destinacijom. Želeći lokalnu gastronomiju učiniti što prepoznatljivijom i kvalitetno je ujediniti s poljoprivredom, enologijom i tradicijom, Turističke zajednice županija u partnerskom odnosu s destinacijskom menadžment kompanijom DMK Vall 042, osmislile su projekt Okusi hrvatske tradicije koji se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda, te sustavnim razvojem novih lokalnih turističkih proizvoda i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini.

Uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma jedinstvena gastro turistička priča trenutno se provodi na području čak 11 županija, a standardom Okusi hrvatske tradicije “okitilo” se ukupno 127 ugostiteljskih objekata. Nakon nekoliko lokalnih izdanja manifestacije, Dani okusa hrvatske tradicije po prvi će puta, od 15.do 25.studenoga, biti organizirani na nacionalnoj razini, a događaju će se pridružiti i 9 restorana s područja Brodsko posavske županije. Zavirite u bogatu paletu hrvatskog gastronomskog blaga i za samo 75 kn uživajte u slijedu od tri tradicijska jela čija se priprema, u objektima nosiocima standarda “Okusi graničarskog posavlja”, s ljubavlju njeguje i danas. Jela su to čiji mirisi i okusi osvajaju dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak. Dobro došli, uživajte, i dobar Vam tek!

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn