DANI KRUHA U BRODSKOM STUPNIKU – Manifestacija za male i velike

Datum objave: 15. 10. 2021. | Kategorija: Susreti

BRODSKI STUPNIK – Dane kruha, manifestaciju koja se, 17.listopada, diljem svijeta obilježava u znak zahvalnosti za plodove zemlje, na svoj su način, misleći na male i velike, obilježili Područna škola Brodski Stupnik i lokalna udruga Stup, u prostoru Društvenog doma u Brodskom Stupniku

Želeći zahvaliti zemlji za sve njene plodove, ali i skrenuti pozornost javnosti na problem nedostatka hrane u svijetu i potrebu borbe protiv gladi, uz skorašnje Dane kruha, manifestaciju koja se obilježava 17.listopada, Područna škola Brodski Stupnik i Udruga STUP u Društvenom domu Brodski Stupnik organizirali su zanimljivu izložbu.

Bila je to prigoda da lokalni poduzetnici predstave svoje proizvode, roditelji iz Udruge goste počaste kolačima i drugim poslasticama, a najmlađi uživaju.

Upravo je to i cilj manifestacije brojnim aktivnostima tijekom listopada za vrtićance i školarce, nastoji pridonijeti njihovoj senziblizaciji za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti te podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani. Temeljeći se pri tom na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–učenika i prirode.

TEKST: S.T.                FOTO: G. J.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn