DANI HRVATSKOG TURIZMA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI – Bogatstvo tradicije uz eno i gastro ponudu

Datum objave: 04. 10. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Dani hrvatskog turizma, najveći nacionalni skup turističkih djelatnika, po prvi se puta, od 2.do 4. listopada, održavaju “na kontinentu”, u domaćinstvu svih pet slavonskih županija. Tim povodom, Turistička zajednica Brodsko posavske županije u suradnji sa Županijom, na Salašu “Savus” u Bukovlju, nositelju brenda “Okusi graničarskog Posavlja”, predstavila je najbolje od svoje turističke ponude. Uz brojne OPG-e i proizvođače domaćih proizvoda, učinili su to i Grad Nova Gradiška i Općina Cernik.

Kao jedan od domaćina Dana hrvatskog turizma i Brodsko posavskoj je županiji, zajedno sa županijskom turističkom zajednicom, pripala čast da sve ono najbolje što ima od turističke ponude predstavi u idiličnom ambijentu Eko etno salaša “Savus” u Bukovlju, mjesta gdje nastaju uspomene.

Učinili su to, uz glazbenu pratnju tamburaških sastava “Satir” i “Tkanica”, brojni OPG-i, proizvođaći domaćih proizvoda, Gradovi i Općine, vinari, lovne udruge, ponosni na bogatstvo etno, eno i gastro ponude, ponudivši, u skladu s potrebama suvremenog gosta, i turizam doživljaja- poput pečenja rakije, vožnje kočijama, pečenja slanine i kobasice, šarana u rašljama i na ražnju, degustacije vina i voćnih rakija, kotlovine i meda, specijaliteta od divljači, ali i sasvim posebnih autohtonih cerničkih ćupteta.

Pozivu Brodsko posavske županije da prisustvuju jedinstvenoj prezentaciji njene turističke ponude odazvali su se brojni ugledni gosti- ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Mario Banožić, predsjednik HGK Luka Burilović, direktor HTZ Kristijan Staničić, koje su, kao domaćini, dočekali župan Danijel Marušić i direktorica TZ BPŽ, Ružica Vidaković, ponosni pokazati kako uz bogatu gastro i enološku ponudu, ova županija ima i vrijedno kulturno i tradicijsko naslijeđe, pa i prirodne ljepote.

“Puno je toga što naša županija može ponuditi turistima. Od brodske Tvrđave i Galerije Ružić, preko Meštrovićeve galerije u Vrpolju, prašume Muški bunar i Prašnik, biciklističkih staza, lovišta, povijesnih mjesta, gastro odredišta. Na nama je da upravo tim turističkim kapacitetima privučemo barem dio od 45 milijuna ljudi koliko ih godišnje prođe kroz Brodsko-posavsku županiju, zadržimo ponudom i u budućnosti dočekujemo kao goste koji će uvijek rado navraćati.”, rekao je župan Marušić.

Na manifestaciju ali i sveukupnu turističku ponudu Brodsko-posavske županije osvrnula se direktorica Turističke zajednice Ružica Vidaković: “Istina je kada kažemo da imamo bogate autohtone i izvorne atribute, da je prometna povezanost idealna, da je lako doći bilo kojim prijevoznim sredstvom. Ovdje se može uživati u čistoj, netaknutoj prirodi, iznad svega gostoljubivosti domaćina bilo da se radi o hotelskom smještaju ili obiteljskom gospodarstvu. Također posjetitelji se mogu baviti aktivnim turizmom, cikloturizmom, lovom, ribolovom, jahanjem.. Želimo pokazati da ovdje mogu uživati više od jednog ili dva dana koliko bilježi njihov ostanak u tranzitu, pa ima sve više primjera gdje nudimo kompletan aranžman u okviru kojeg gosti mogu uz eno gastro ponudu, doživjeti i kulturu i tradiciju svih 365 dana u godini. Mi nemamo sezonu, mi smo svaki dan spremni ponuditi.” -rekla je direktorica Turističke zajednice i pozvala sve da godišnji odmor provedu u Slavoniji.

Vlastite potencijale i turističke adute na Salašu “Savus”, uz mnogobrojne proizvođače, obrtnike i OPG-e Brodsko posavske županije, gostima su prezentirali i Grad Nova Gradiška i Općina Cernik.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO:  TZ BPZ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn