DANI HRVATSKOG FILMA U POU M.A.R – Besplatni užitak u nagrađenoj aktualnoj domaćoj produkciji

Datum objave: 24. 11. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Uz 6.izdanje “Leta s Gavranom”, u Novu Gradišku ovaj tjedan stižu i Dani hrvatskog filma, jedna od najznačajnijih nacionalnih filmskih manifestacija koja predstavlja aktualnu domaću produkciju svih formi, s posebnim naglaskom na kratki i srednji metar. Prilika je to za besplatni filmski užitak, u utorak i srijedu, 24. i 25.studenoga, u Domu kulture.

Pučko otvoreno učilište M.A. Relković Nova Gradiška i ove se godine, u suradnji s Kino mrežom, pridružilo Danima hrvatskog filma, jednoj od najznačajnijih nacionalnih filmskih manifestacija koja predstavlja aktualnu domaću produkciju svih formi i njenom pratećem putujućem projektu čiji je cilj promocija kratkometražnih filmova diljem Hrvatske. Tim povodom, u utorak i srijedu, 24. i 25. studenoga, na platno Doma kulture stižu filmovi nagrađeni na ovogodišnjem 29. izdanju manifestacije.

Prvi je dan rezerviran za projekciju filma O jednoj mladosti, a drugi za niz kratkih filmova koji će biti prikazani u jednom bloku. Redom su to-Južno voće, ovjenčano nagradom za režiju i scenarij, Odrasti u malo drvo, film s nagrađenom glazbom, Krhko, s nagradom dodijeljenom glumici Maji Posavec za posebno vrijedno ostvarenje, Prazni sati, Aleph Zeta, The star i Kućica, film redatelja Jakova Nole- jedan u nizu onih koje u novogradiškom kinu možete pogledati u srijedu od 19.30.

Ukoliko vam je, pak draže, pogledati jedan film po večeri, izaberite utorak kada je programom Dana hrvatskog filma predviđena projekcija priče o izgubljenoj generaciji mladih Hrvata s kraja 1990-ih koji pokušavaju naći svoj identitet nakon razarajućeg rata. Riječ je o filmu Ivana Ramljaka O jednoj mladosti u kojem možete uživati potpuno besplatno, istovremeno se, zbog vlastite i opće sigurnosti, pridržavajući propisanih epidemioloških mjera.

TEKST: S. P.       FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn