DANI GLAZBENE ŠKOLE POŽEGA – Pet zborova i četiri orkestra predstavit će s pet koncerata se od 4. do 8. ožujka

Datum objave: 28. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ove godine obilježavaju se 49. Dani Glazbene škole Požega, a već po tradiciji, pripremljen je program ispunjen koncertima koji će se održati od 4. do 8. ožujka, najavio je na konferenciji za novinare ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević.

Pripremljeno je pet koncerata, a svi koncerti održat će se u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega s početkom u 19,30 sati. “U Glazbenoj školi imamo pet zborova i četiri orkestra tako da smo program rasporedili tijekom cijelog tjedna. Tradicionalno Dane škole počinjemo s koncertom profesora. To je posebno zanimljivim koncert koji plijeni pažnju ponajviše učenika jer to je jedinstvena prilika gdje učenici i njihovi profesori zamijene mjesta tako da su profesori ti koji nastupaju i koji su izloženi kritici. Naš najveći orkestar, Puhački orkestar i Mješoviti nastupit će sa solistima i komornim sastavima na Svečanom završnom koncertu 8. ožujka.

Glazbena škola inače svake godine organizira preko 70 koncerata s učenicima i gostujućim umjetnicima, a svi koncerti su besplatni za građanstvo. Krajem ožujka u školu će stići nove ugradbene stolice vrijednosti 665.000 kuna koje će financirati Požeško-slavonska županija kao osnivač škole, a do kraja godine dvorana će biti upotpunjena i koncertnim klavirom čiju nabavku će pomoći i Županija i Grad. “Takav klavir naš grad i županija još nisu imali, radi se o milijunskom iznosu. S time će naša dvorana biti jedinstvena u ovoj regiji, od Iloka do Zagreba bit će jedina dvorana s takvim klavirom i već sada smo izuzetno ponosni. S tim uvjetima moći ćemo još uspješnije zvati ozbiljna glazbena imena da nastupaju u našem gradu,”naglasio je ravnatelj Kovačević. Škola odnedavno ima i vizualni identitet koji je kreirala Marta Matijević, te novu web stranicu o kojoj brine knjižničarka Bernarda Mautner.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn