DAN SJEĆANJA – HDZ u Vukovarskoj ulici odao počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Datum objave: 17. 11. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Gradskog odbora HDZ-a grada Požege, povodom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održano je tradicionalno paljenje lampiona u Vukovarskoj ulici.

Uz predsjednicu Županijskog odbora Antoniju Jozić, poštujući epidemiološke mjere, članice i članovi Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege  na čelu s predsjednikom prof. dr. sc. Borislavom Miličevićem te predsjednicima temeljnih organizacija poklonili su se žrtvi Vukovara u ulici koja nosi ime grada heroja. Počast je odana i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.Uz molitvu i zahvalu okupljeni su se prisjetili dana patnje, ali i ponosa.

“U predvečerje Dana sjećanja na žrtvu Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje organizirali smo paljenje svijeća u čast svih žrtava – i grada Vukovara i Škabrnje i svih žrtava u Hrvatskoj. Ovo su uistinu teški i potresni dani, čovjek jednostavno ostaje bez riječi. No, sjećanja na hrabra djela tih ljudi koji su utkali svoje živote u temelje hrvatske države živa su među nama i nadamo se da ćemo kroz ovu tradiciju to prenijeti i na generacije koje dolaze,” rekao je predsjednik Gradskog odbora prof. dr. sc. Borislav Miličević.

“Tradicionalno, večer uoči obljetnice pada herojskog grada Vukovara, uoči obljetnice teških stradanja Škabrnje okupljamo se u našim gradovima i općinama i paljenjem lampiona odajemo dužnu počast svim žrtvama Domovinskog rata, žrtvama Vukovara i Škabrnje. Trideseta je obljetnica stradanja, moramo uvijek i iznova sjećati se, ponavaljati da se Hrvatska branila u obrambenom Domovinskom ratu. A svi oni koji su svoje živote položili na oltar Domovine, položili su ih zato što su branili dostojanstvo Republike Hrvatske, branili su obitelji, branili su dom i domovinu. Neka im je vječna hvala i slava, a sutra, u Vukovaru osobno ću prisustvovati Koloni sjećanja i svetoj misi koja će biti Vukovarskom groblju i tako, još jednom, odati dužnu počast svim žrtvama Domovinskog rata,” rekla je predsjednica Županijskog odbora HDZ Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

TEKST: Sanja Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn