DAN POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Uz položene vijence na Trgu 123. brigade, župan Tomašević uputio čestitku žiteljima

Datum objave: 14. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeško – slavonska županija 14. travnja ove godine obilježava 810 godina od prvog spomena, odnosno 27. obljetnicu u novijoj hrvatskoj povijesti. Zbog epidemije COVID-19, Dan županije i visoka obljetnica neće biti svečano obilježeni. Ipak, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa suradnicima, poštujući sve propisane mjere socijalne distance, položio je vijenac za smrtno stradale hrvatske branitelje na Trgu 123. brigade. Žiteljima Požeško-slavonske županije uputio je prigodnu čestitku.

“Požeško – slavonska županija ove godine slavi 810 godina od prvog spomena, odnosno 27. obljetnicu u novijoj hrvatskoj povijesti. Kroz svoju dugu tradiciju Požeško – slavonska županija prošla je brojna turbulentna razdoblja, koja su je obilježila i ostavila traga, i na građevinama i na mentalitetu naših ljudi, koje krasi onaj istinski slavonski ponos. Taj istinski slavonski ponos trebamo iskazati i sada te njime pokazati odgovornost, ne samo prema svojoj obitelji, nego i prema svim ostalim ljudima te postupati isključivo po naputcima svih onih koji se bore za dobrobit svih nas,” naglasio je župan Tomašević.

“Iako ovu veliku obljetnicu nažalost nećemo obilježiti na način na koji smo željeli, naša županija i dalje raste, razvija se, a svi gradovi i općine u suradnji sa Županijom rade na tome da svim stanovnicima učine život ljepšim, kvalitetnijim i sigurnijim. Poštovani žitelji, uslijed epidemije COVID-19, zdravlje svih stanovnika ne samo naše županije, nego cijele Republike Hrvatske najvažnija je stvar te Vas molim da se pridržavamo svih uputa i ostajanjem kod kuće pokažemo solidarnost i odgovornost. Na kraju, prije nego čestitam Dan županije, želim se zahvaliti svima koji danonoćno daju sebe, kako bi zaštitili sve nas, svim zdravstvenim djelatnicima, djelatnicima policijske uprave, članovima stožera civilne zaštite te svima ostalima koji daju svoj obol u rješavanju ovoga problema.Dragi žitelji naše najljepše županije, u ime vijećnika Županijske skupštine Požeško-slavonske županije i u svoje osobno ime čestitam vam Dan Požeško – slavonske županije,” rekao je čestitajući Dan županije župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn