DAN POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE: Položeni vijenci kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima

Datum objave: 12. 4. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Povodom Dana Požeško-slavonske županije položeni su vijenci kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade.

Požeško-slavonska županija obilježava svoju 29. obljetnicu u novijoj hrvatskoj povijesti te, kao jedna od najstarijih hrvatskih županija, 812 godina od prvog pisanog traga i spomena. Program obilježavanja počeo je 10. travnja svetom misom u Katedrali Sv. Terezije Avilske, a središnja svečanost održava se danas.

Vijence su položili i odali počast Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanica Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Anamarija Blažević i saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, predstavnici Požeško-slavonske županije na čelu s županicom Antonijom Jozić, predstavnici Grada Požege na čelu s gradonačelnikom dr.sc. Željkom Glavićem, predstavnici drugih gradova i općina s područja Požeško-slavonske županije, predstavnici Hrvatske vojske i Policije, Županijska organizacija HDZ-a Požeško-slavonske županije i požeško-slavonski SDP.

Svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će biti i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković održat će se u Gradskom kazalištu Požega.

TEKST: S. Pok                        FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn