DAN POBJEDE U POŽEGI – Gradimo domovinu tako da naši branitelji i ovdje i u raju mogu reći: za ovo se vrijedilo boriti!

Datum objave: 05. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Prigodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće.”Uz veliko hvala, zadatak nam je i dalje domovinu učiniti onakvom kakvu bi je naši branitelji željeli, da, kada pogledaju iz raja s ponosom kažu – za ovo se vrijedilo boriti!” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, kada je 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin u vojno redarstvenoj operaciji Oluja.

Vijence su položili i zapalili svijeće članovi Udruge roditelja poginulih branitelja na čelu s predsjednicom Katom Ronko, izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško- slavonske županije koje predvodi predsjednik Tomo Vrhovac, predstavnici i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstvo branitelja RH predvođeno višom stručnom savjetnicom u ministarstvu Marinom Štimac, izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno zamjenikom župana Željkom Jakopovićem, izaslanstvo Grada Požege na čelu s gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Darkom Puljašićem, izaslanstvo Općine Kaptol predvođeno pročelnikom Josipom Soudekom, Policijska uprava Požeško-slavonska koju predvodi zamjenik načelnika Dalibor Bauer, izaslanstvo Vojarne 123. brigade, pukovnici Miroslav Zelenika, Ivica Markanjević i Zdenko Šakota,Ured Državne uprave, Hrvatska demokratska zajednica Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednikom Županijske organizacije Željkom Glavićem, te izaslanstvo Socijaldemokratske partija koje predvodi predsjednik županijskog ogranka Mitar Obradović.

Prigodnim riječima nazočnima su se obratili predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Kata Ronko i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

“Prošlo je 25 godina. Možda je nama to proletjelo, ali u obiteljima poginulih branitelja zasigurno je još uvijek svaki dan težak. Zato smo danas ovdje, da se sjećamo, da ih slavimo i da im kažemo veliko hvala! Čestitam svima nama Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! S odmakom od 25 godina, mislim kako je naša Domovina sazrela da okrenemo novu stranicu – da ovu našu prekrasnu domovinu posvetimo njima, hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote, ali da svaki dan radimo i ulažemo napore kako bi od nje učinili još ljepše mjesto za život. Stoga, uz veliko hvala zadatak nam je i dalje domovinu učiniti onakvom kakvu bi je naši branitelji željeli, da, kada pogledaju iz raja s ponosom kažu – za ovo se vrijedilo boriti!” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok           FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn