DAN OTVORENIH VRATA HAZU-a – Prigodni programi u Požegi, Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru

Datum objave: 04. 11. 2018. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U utorak, 6. studenoga od 10 do 19 sati javnosti će biti otvorena vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te njezinih tridesetak znanstvenoistraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica među kojima su i one u Osijeku, Požegi, Vinkovcima i Vukovaru.

U sklopu manifestacije Dan otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 2018, Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi, Županijska 9, otvorit će vrataposjetiteljima od 10 do 19 stim a tom prigodom može se pogledati izložba fotografija Skriveno blago Požeške doline, autorice Marije Kovačević, mag. biol.

U Osijeku u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad , F. Kuhača 29, bit će predstavljena izdanja Zavoda u prethodnim i tekućoj godini, a postavljena je i izložba plakata akademicima koji su se rodili, školovali ili djelovali u Osječko-baranjskoj županiji te spomen biste Josipu Jurju Strossmayeru i nobelovcima Vladimiru Prelogu i Lavoslavu Ružički.

U Centru za znanstveni rad u Vinkovcima J. Dalmatinca 22, tom prigodom postavljena je izložba Josipu Lovretiću, u povodu 70. godišnjice njegove smrti. Lovretiću će biti posvećena i tribina koja počinje u 18 sati, a na kojoj će govoriti akademik Slavko Matić, mons. mr. sc. Luka Marijanović, dr. sc. Anica Bilić, mr. sc. Ljubica Gligorević te Mirko Martinović, dipl. Teolog. U glazbenom programu nastupaju učenici Glazbene škole Josipa Runjanina, a bit će prikazan i dokumentarni film “Josip Lovretić”.

U Zavodu za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Vukovaru J. J. Strossmayera 25/I, program počinje u 11 sati otvaranjem izložbe “Vukovarski akademici”, koja daje pregled akademika rođenih u Vukovaru (Lavoslav Ružička, Miroslav Tajder, Dragutin Fleš, Alica Wertheimer Baletić i Pavao Pavličić). U 16 sati doktorica znanosti Vlasta Novinc održat će predavanje “Kruh i mast – knjigoljupcima u slast”.

TEKST: S. P.   FOTO: hazu.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn