DAN OPĆINE VELIKA – Načelnik Vlado Boban: Sada smo u “šestoj brzini”, radi se na sve strane!

Datum objave: 26. 8. 2016. | Kategorija: Društvo

DSC02631

VELIKA – Općina Velika obilježila je svoj dan i blagdan svog zaštitnika sv. Augustina. Svečana sjednica Općinskog vijeća, u nazočnosti brojnih gostiju, održana je u Vatrogasnom domu. Uz prigodni program te predstavljanje postignutih rezultata i ostvarenih projekata o kojima je govorio načelnik Vlado Boban, dodjeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

“Danas je i punih deset godina kako sam došao na mjesto načelnika. Devet je prošlo u problemima, a zadnjih godinu dana ipak je bilo lakše, iako je država za vrijeme SDP-ove vlasti ukinula ovom području određene beneficije. S tri milijuna kuna izvornog proračuna uspjeli smo ipak u proteklih godinu dana napraviti dosta toga,” rekao je  načelnik Vlado Boban. Bez dugogodišnjeg tereta dugovanja općinski proračun je konačno sredstva usmjerio za boljitak mještana u 24 sela na tom području  U protekloj godini realizirani su tako kapitalni projekti  vezani uz infrastrukturu, asfaltiranje i kanalizaciju. “Sada smo u “šestoj brzini” radi se na sve strane, zajedno s Tekijom kandidirali smo prema EU fondovima zapadni dio općine u vrijednosti tri milijuna kuna i izgradnju sustava odvodnje Trnovac-Trenkovo.Bilo me puno manjih investicija koje su ipak podigle kvalitetu života našim mještanima, ali posebno sam ponosan na nogometno igralište u Trnovcu koje je naselje s najviše djece u općini. Tamo je uloženo 250 tisuća kuna, a osim toga rađena su igrališta i u Potočanima, Lučnicima, Kantrovcima, uređena su groblja i mjesni domovi, a zahvaljajući sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja u Poljanskoj se krenulo s izgradnjom Doma hrvatskih branitelja,” rekao je načelnik Boban dodajući kako su pripremljene dokumentacije i za nove projekte poput uređenja trga u Velikoj, uređenja Slavonske kuće, a ovih dana ishođena je i građevinska dozvola za plinifikaciju naselja Velika.

n

Velički načelnik i njegovi mještani posebno su ponosni na dječji vrtić u Velikoj koji punim kapacitetom radi već godinu i pol dana, a uz tjedni besplatni prijevoz umirovljenika do Požege, novčane darivanje najmlađih Veličana i stipendije za studente (trenutno ih je 50), od prošle godine uspjeli su  uvesti i jednu novinu – besplatne školske udžbenike za svu školsku djecu. Jer oslobodivši se starih dugova, upravo ono što su mjesečno davali bankama, kako kaže načelnik Boban, ostalo je raspoloživo za takve, hvalevrijedne projekte, a knjige su već stigle i čekaju učenike u veličkoj i trenkovačkoj školi. Jedan od narednih projekata na koji će usmjereti zanimanje i energiju, najavio je zaključno Boban, bit će iznalaženje konačnog rješenja problematike veličkih bazena te veličkog stadiona.

nn

Na svečanosti su uručena priznanja Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega i KUD-u “Šijaci” te pojedincima, književniku  iz Vinkovaca Vladimiru Bakariću, odličnim i uzornim učenicima, učeniku OŠ Ivan Goran Kovačić iz Velike Patriku Čakaliću i učeniku OŠ Vladimir Nazor iz Trenkova Leonu Romiću te vojnikinji Mihaeli Ćurčić i časniku u vojnoj inženjeriji Marijanu Matijeviću. Prigodnim riječima Veličankama i Veličanima Dan općine čestitali su zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, pomoćnik ministra regionalnog razvoja Davor Huška, te saborski zastupnik Franjo Lucić.  Uz načelnike općina i gradonačelnike s područja Požeško-slavonske županije, svečanosti su nazočili gosti iz prijateljske Općine Klinča sela iz Zagrebačke županije i Općine Raša iz Istarske županije.

TEKST:  S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn