DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO – Svečana sjednica Općinskog vijeća i blagoslov proširenog Dječjeg vrtića “Vjeverica”

Datum objave: 29. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Mještani Starog Petrovog Sela posljednjih dana brojnim sadržajima obilježavaju Dan Općine. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj 29.lipnja, na Blagdan svetih Petra i Pavla, prethodio je obilazak novouređenog Dječjeg vrtića Vjeverica, te u dane vikenda, tradiconalno natjecanje u kuhanju čobanca, 4.Enduro party te cjelovečernji koncert Slavonia benda

Zadovoljni povoljnom epidemiološkom situacijom i povratkom na “staro normalno”, kao i proteklim, projektima ispunjenim razdobljem, mještani Općine Petrovo Selo, posljednjih dana brojnim sadržajima obilježavaju najsvečaniji dan u životu Općine. Nakon vikenda ispunjenog brojnim tradicionalnim kulturno zabavnim sadržajima, na Blagdan svetih Petra i Pavla, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je prethodio obilazak i blagoslov novouređenog prostora Dječjeg vrtića “Vjeverica”, jer, riječ je o, smatra prvi čovjek Općine, novi stari načelnik Nikola Denis, vitalno važnom projektu koji osigurava budućnost.

“Uz sve ono što smo uspjeli napraviti u prethodnom razdoblju, prije svega kroz ulaganja u vodno komunalnu infrastrukturu i kanalizaciju za što je uloženo oko 20 milijuna kuna, projekt obnove i dogradnje mjesnog dječjeg vrtića uistinu je naš najveći projekt jer potvrđuje da smo uspješno pokrenuli demografske procese. Govori to i brojka od trenutno upisanih 40 malih polaznika, ali i njih ukupno 80-ak koliko bi ih trebalo biti u rujnu, s početkom nove pedagoške godine. Bilo bi mi zadovoljstvo da i u narednom periodu, zbog povećanog broja djece, naiđemo na slične probleme i budemo u prilici otvoriti po još koji objekt i u drugim našim naseljima, jer značit će to i nastavak pozitivnih trendova koje smo zajednički pokrenuli.”

“Kada je riječ o aktualnim projektima, trenutno se, s ciljem rekonstrukcije i izgradnje novog vatrogasnog doma, pripremamo za mjeru 7.4. , ali i nastavljamo s kontinuiranom obnovom društvenih domova. Vodeći se načelom ravnomjernog razvoja, ali i skrbi o svim skupinama stanovništva, putem Europskog socijalnog fonda obnavljamo zgradu doma umirovljenika koja bi uskoro trebala biti u funkciji, očekujemo završetak projekta aglomeracije Staro Petrovo Selo-Nova Kapela, te brojnim, itekako, prepoznatim mjerama, nastojimo pomagati mladim obiteljima u dolasku do prve nekretnine, jer preduvjet je to za ostanak u Slavoniji i bolju budućnost.”, rekao je, s pravom zadovoljan učinjenim čelni čovjek Općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis, zahvalivši svima koji pomažu i podržavaju njegov i rad njegovih suradnika. Uz rekapitulaciju učinjenoga, svečana sjednica Općinskog vijeća bila je i prigoda za kratki osvrt na nedavno održane lokalne izbore i još jednu ostvarenu pobjedu.

“Iako su iza nas uspješne četiri godine, na povjerenje dobiveno od birača, ne gledam kao na pobjedu, nego kao priliku za preuzimanje još veće odgovornosti, jer naša je obveza nastaviti raditi na dobrobiti svih naših mještana. Zbog njih i njihove bolje budućnosti smo tu gdje jesmo.”, zaključio je načelnik Nikola Denis, istaknuvši kako na isti način, kao obvezu, a ne uspjeh, doživljava i povlačenje dostupnih eu i sredstava ministarstava, jer “novac je tu da ga iskoristimo, stoga ćemo i na dalje, ulagati u mlade i stare, razvoj poljoprivrede, naše OPG-e, malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, jer jedino je to ispravan put.” Na evidentne uspjehe i kontinuirano podizanje kvalitete življenja svih mještana Općine Staro Petrovo Selo podsjetio je i novi stari predsjednik Općinskog vijeća, dr. Josip Kolodziej, zahvalivši čelnim ljudima Brodsko posavske županije, kao i kolegama načelnicima susjednih Općina, na podršci i suradnji.

Čestitku slavljenicima uz njihov dan uputio je i čelni čovjek Županije, župan Danijel Marušić, podsjetivši kako mu je, zbog prvog radnog mjesta u nekadašnoj nadaleko poznatoj mljekari, uvijek drago biti u Starom Petrovom Selu. “Sve ovo što vidimo danas, ali i ono što , slijedom sjajne suradnje s čelništvom Općine, tek čeka mještane Starog Petrovog Sela, potvrđuje kako je riječ o vitalnoj, iznimno živoj Općini u kojoj je realizirano puno europskih ali i drugih projekata važnih za ukupnu kvalitetu života. Brodsko posavska županija je uvijek tu, spremna pomoći i pogurati stvari, ali i uložiti sredstva tamo gdje je to najpotrebnije, poput cestogradnje ili obnove osnovne škole.”, rekao je, izneđu ostaloga župan Marušić.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća upriličenoj uz Dan Općine Staro Petrovo Selo, uz njene čelne ljude i prvog čovjeka Brodsko Posavske županije, nazočili su i predsjednik Županijske skupštine, saborski zastupnik Pero Ćosić, Katica Mišković, ravnateljica Uprave za potpomognuta područja u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, predstavnici Grada Nova Gradiška, načelnici Općina Gornji Bogićevci i Nova Kapela-Pavo Klarić i Ivan Šmit, predstavnici Općine Okučani, kao i brojni predstavnici mjesnih udruga i institucija.

TEKST: Simonida Tarbuk        FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn