DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO – Općina pozitivnih trendova kojoj je u središtu čovjek

Datum objave: 29. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Nakon vikedna ispunjenog zabavnim sadržajima-tradicionalnim natjecanjem u kuhanju čobanca, a potom i koncertima Tamburaškog sastava Satir i Miroslava Škore, mještani Starog Petrovog Sela, najvažniji su dan u životu Općine, obilježili i svečanom sjednicom Općinskog vijeća, s ponosom rekapitulirajući učinjeno i najavljujući brojne nove projekte čiji je cilj i na dalje, kontinuirano podizanje kvalitete življenja

Najvažniji dan u životu Općine i 29.godišnjicu njenog osnutka i postojanja, mještani Starog Petrovog Sela, nakon vikenda prepunog zabavno-sportskih sadržaja, obilježili su i svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom u nazočnosti brojnih prijatelja i suradnika. Kao i uvijek, bila je to prilika za podvlačenje crte pod učinjeno, ali i, kako je u svom obraćanju rekao prvi čovjek Općine, načelnik Nikola Denis, svojevrsno “polaganje računa mještanima”, jer sve što se radi u ovoj Općini, radi se na njihovu dobrobit.

Da je tomu tako, potvrđuje i niz realiziranih milijunskih projekata i uspješno povučenih sredstava iz europskih i nacionalnih fondova, jer samo je tako, u sinergiji, moguće podići standard življenja i Općinu učiniti prostorom ugodnog življenja. Nakon prošlogodišnjeg svečanog otvorenja vrtića, krune svih projekata realiziranog kroz mjeru 7.4, energetske obnove, a potom i izgradnje dječjeg igrališta, u prilog tome govore i brojke koje su, od 2017.godine i dolaska aktualnog načelnika na čelnu poziciju Općine, s 27-ero malih polaznika, narasle na današnjih 90-ak.

Pozitivni trendovi vidljivi su i u sve većem broju mladih obitelji koje su, želeći se vratiti na rodnu grudu, posljednjih godina iskoristili 50 tisuća kuna za kupnju i izgradnju prve nekretnine, kao i u sve većem broju novootvorenizh malih poduzeća i obrta koji su, kako se čini, budućnost poduzetništva i temelj razvoja čitavog prostora. Vodeći računa o standardu primjerenom 21.stoljeću, Općina Staro Petrovo Selo u prethodnom je razdoblju značajna sredstva uložila i u izgradnju komunalne infrastrukture, a na radost mještana, uspješno se privodi kraju i višegodišnji problem izgradnje vodovodne mreže koja je za naselja Tisovac, Gornji i Donji Crnogovci i Laze, pri kraju. Uz kontinuirana ulaganja u objekte društvene namjene, pomoć osnovnoškolcima, smanjenje cijene vrtića, pakete demografskih mjera, u ovoj je Općini, ističe njen načelnik, u svakom trenutku u središtu čovjek i njegovo lagodnije i ugodnije življenje.

Čestitajući Petrovoselcima njihov dan, istaknuli su to i gosti svečane sjednice, navodeći kako trenutne probleme poput nedavne pandemije ili aktualnog ratnog sukoba u Ukrajini, ponekad treba promatrati i kao priliku, a, iako je do sjajnih rezultata potrebno još puno posla, brojke i trendovi su pozitivni. Naglasio je to, u ime kolega načelnika, prvi čovjek susjedne Općine Nova Kapela, načelnik Ivan Šmit, ističući kako, bez obzira na stranačku pripadnost, jedni drugima međusobno podižu ljestvicu, stvarajući tako pozitivniju klimu za sve, vraćajući Slavoniju tamo gdje, s pravom, zbog bogatstva i potencijala, i pripada. Učinjene napore na svakodnevnom razvoju Općine u čestitci mještanima apostrofirao je i, u ime Brodsko posavske županije, privremeni pročelnik za poljoprivredu, Željko Burazović, želeći Petrovoselcima još kvalitetnije i bolje uvjete življenja. Uz mnogobrojne predstavnike društvenog, kulturnog, sportskog i političkog života Općine, svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su i načelnik Općine Okučani, Aca Vidaković i ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, dr.Josip Kolodziej, a ugođaju je pridonio i nastup Tamburaškog sastava Satir iz Davora koji je događaj zaokružio neslužbenom lokalnom himnom “U meni Staro Petrovo Selo.”

TEKST: Simonida Tarbuk                  FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn