DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO – Do uspjeha zahvaljujući viziji i inzistiranju na projektima od interesa za građane

Datum objave: 29. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

STARO PETROVO SELO – Mještani Starog Petrovog Sela posljednjih dana brojnim sadržajima obilježavaju Dan Općine. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj u ponedjeljak, 29.lipnja, prethodili su u dane vikenda, natjecanje u kuhanju čobanca, sajam zdrave prehrane i tradicionalna rukometna utakmica na kojoj su snage odmjerili predstavnici Općine Staro Petrovo Selo i Grada Nova Gradiška, a slavili domaćini rezultatom 16:13

Rekapitulirajući prethodnu godinu, Općina Staro Petrovo Selo u životopis može upisati niz višemilijunskih projekata koji su znatno podigli kvalitetu života i prostor življenja učinili ljepšim i naprednijim. “Općina je to malog, skromnog čovjeka, radnika ponosnog na svoj život, koji planira budućnost za svoju djecu, jer djeca su prijatelji i budućnost Općine. Uspjeh je stigao zahvaljujući viziji i stavu da treba inzistirati na projektima od interesa za građane kojima služimo i za općinu kakvu želimo.” Istaknuo je to u svečarskom govoru prigodom Dana Općine, načelnik Nikola Denis, ponosan na činjenicu kako je Općina Staro Petrovo Selo danas financijski stabilna općina koja raste i razvija se iz dana u dan u cilju boljitka svih svojih mještana.

Pridonijeli su tome brojni infrastrukturni, projekti društvenog značaja, kao i oni demografski, jer prepoznavajući najveći problem Slavonije, želeći zadržati mlade, proračunskim sredstvima odlučili su poticati rješavanje stambenog pitanja. Tim povodom raspisali su javni poziv i za sedam mladih obitelji osigurali iznos od 50 tisuća kuna za izgradnju kuća. ” Vodeći računa o ravnomjernom razvoju svih naših naselja, završili smo i u potpunosti opremili Društveni dom u Lazama, vrijedan milijun i 700 tisuća kuna, dom u Vrbovi, a energetski obnovili onaj u Oštrom Vrhu. 600 tisuća kuna uložili smo u obnovu doma u Crnogovcima, gotovo 3 milijuna kuna u dom u Godinjaku, a u godini iza nas, niz je značajnih ulaganja i u komunalnu infrastrukturu. Tu, prije svega mislim na izgradnju vodovoda Tisovac, ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna, vodovoda Adžamovci-Godinjak-Bili Brig, vrijednog 4 milijuna kuna, kao i vodovoda Gornji i Donji Crnogovci i Laze u vrijednosti od 5,8 milijuna kuna. Znajući kako primjerenog standarda življenja nema bez ulaganja u cestogradnju, u radove na cesti Godinjak-Laze uložili smo 4,5 milijuna kuna, a tu je i staza u Frankopanskoj ulici u Starom Petrovom Selu, projekt vrijedan milijun kuna. Vjerujući kako su mladi naša budućnost, posebnu brigu vodimo o obiteljima s novorođenčadi, uredili smo Dječji vrtić, osigurali knjige za naše osnovnoškolce, studentima pomažemo sa stipendijama, a tu je i niz sadržaja za njihovo kvalitetno slobodno vrijeme,” rekao je, rekapitulirajući prethodno razdoblje, načelnik Nikola Denis.

Vidljiv napredak u svim sferama života Općine Staro Petrovo Selo pohvalio je, čestitajući mještanima njihov dan i prvi čovjek županije, gost svečane sjednice Općinskog vijeća, župan Danijel Marušić, ističući kako mu je Općina slavljenik, izrazito draga Općina.

“Svim stanovnicima Starog Petrovog Sela čestitam Dan Općine i želim, od srca svako dobro u životima, jer Općina je ovo u kojoj sam zajedno sa suprugom radio tri godine. Danas vidim kako u svemu idete naprijed i kako ste opravdali svoje postojanje, jer da nema ovakvih općina sigurno ne bi bilo ni toliko vrijednih projekata. Koristim prigodu da se zahvalim načelniku Denisu, njegovom zamjeniku dr.Josipu Kolodzieju, predsjedniku Općinskog vijeća Marku Dumenčiću i svim vijećnicima bez obzira iz koje političke opcije dolaze, jer ono što je bitno je da svi zajedno rade na korist svoje općine. Drago mi je što sam ovdje i veseli me svaki projekt jer puno govori o ljudima koji vode Općinu na korist svih njenih žitelja.” zaključio je župan Marušić. Središnjem sadržaju Dana Općine, svečanoj sjednici Općinskog vijeća, kojoj je prethodilo polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima i sveta misa u Župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog, uz predstavnike županijske i općinske vlasti, nazočili su i načelnici Općina Okučani, Stara Gradiška, Gornji Bogićevci, Nova Kapela, predsjednica Općinskog vijeća Rešetara, brigadni general u miru Mladen Mikolčević, kao i brojni predstavnici ustanova, institucija i udruga s područja općine.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn