DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO – Dan općine obilježen svečano uz poljoprivrednu izložbu

Datum objave: 23. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

n

STARO PETROVO SELO – Općina Staro Petrovo Selo svečano je proslavila Dan općine, polaganjem vijenaca, svečanim postrojavanjem vatrogasnih postrojbi s područja općine, svetom misom, poljoprivrednom izložbom i svečanom akademijom u Hrvatskom pučkom domu Staro Petrovo Selo.

Program akademije su otvorili predškolci, vrtićka skupina vrtića „Vjeverca“ sa slavonskim kolom i pjesmama, a u programu je sudjelovao Tamburaški orkestar KUD-a “Tamburica” Staro Petrovo Selo.Kako su raspisivanjem izbora raspuštena sva općinska vijeća u Republici Hrvatskoj svečane sjednice Općinskog  vijeća Staro Petrovo Selo nije bilo,a načelnik Željko Kočijašević (HSS) je podnio izvješće o radu u prethodnoj godini. U općini je završen je projekt izgradnje kanalizacije vrijedan 5,5 milijuna kn, izgrađene su pješačke staze gdje ih do sada nije bilo, pri kraju je projekt vodoopskrbe  koji je zajednički za svih 10 općina s područja bivše općine Nova Gradiška, ukupne vrijednosti 7,5 milijuna kn, kroz mjeru 7.4.1. obnovljen je Društveni dom u Lazama , vrijednost investicije je 1,6 milijuna kn, na području Općine ulagano je u izgradnju mrtvačnica. Općina je vodila brigu o civilnom sektoru i društvenoj nadgradnji te je financijski pomagala rad DVD-ova, KUD-ova kao i obuku pripadnika civilne zaštite.
nn
Gosti u Starom Petrovom Selu bili su  saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović, predsjednik Poljoprivredne komore Matija Brlošić, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Ružica Vukovac (MOST), pročelnica u BPŽ Klara Šćuka (HSS), načelnici susjednih općina Ivan Šmit (HSS), Zvoimir Karlik (HSS), Antun Pavetić (HSS) . Saborski zastupnik Vlaović u svom pozdravnom govoru građanima Općine i gostima je rekao: “Čestitam načelniku i suradnicima na kvalitetnom vođenju općine . Istina jutro baš nije čestitarsko, opet nas je dočekao mraz. Vjerujem da se prošlogodišnja situacija neće ponoviti kada su štete bile 19 milijuna kn u Starom Petrovom Selu, a samo je 6-7  OPG-ova dobilo novac za naknadu šteta. Zašto nisu dobili ostali ? Tražio sam u Hrvatskom saboru da se poveća iznos za naknadu šteta i da svi voćari i vinogradari budu obeštećeni. Vladajući to nisu prihvatili. Ministarstvo poljoprivrede mora biti ministarstvo svih i velikih i malih koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom,” naglasio je Vlaović.

nnn

Vlaović je dodao donositelji odluka pogoduju velikima. “Općine ne mogu same sufinancirati sve potrebe svojih gospodarstvenika, a da bi to mogle mora se donijeti novi Zakon o financiranu JL(R)S, jer najnovijim Zakonom o porezu na dohodak oštećene su sve općine i županije u Hrvatskoj, a država je dodatno centralizirana, općine moraju odlučivati o životu i pomoći gospodarstvenicima na svom području,” naglasio je Vlaović te svoje izlaganje završio riječima: „Čestitam načelniku još jednom na učinjenom sa željom da istim tempom nastavi u novom mandatu.“

TEKST: S. P.      FOTO: HSS BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn