DAN OPĆINE STARA GRADIŠKA: Svečano i skromno obilježen Dan općine i blagdan zaštitnika, svetog Mihovila

Datum objave: 30. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

STARA GRADIŠKA – Iako su, zbog pandemije i aktualnih radova na Domu kulture, svečanu sjednicu Općinskog vijeća odgodili za neka bolja vremena, mještani Općine Stara Gradiška skromno su i simbolično obilježili Dan Općine i blagdan svog zaštitnika, svetog Mihovila.

Nastojeći sačuvati tradiciju i u tome nesklonim vremenima, mještani Općine Stara Gradiška, skromno su i simbolično obilježili Dan Općine i blagdan svog zaštitnika, svetog Mihovila. Iako je, zbog pandemije i aktualnih radova na Domu kulture, izostala svečana sjednica Općinskog vijeća, bila je to prigoda za pokloniti se svima koji su vlastite živote ugradili u temelje slobodne i neovisne Domovine, oslobađanje zapadne Slavonije, starogradiške Posavine i područja Općine Stara Gradiška u VRO „Bljesak“, gdje je i službeno počela srpska agresija na zapadni dio tadašnje novogradiške općine.

Uz čelne ljude Općine, načelnika Velimira Paušića i predsjednika Općinskog vijeća, Tvrtka Beganovića, vijence su, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, položili načelnik Granične policije Stara Gradiška Marin Marjanović, načelnik PP Okučani Zrinko Kapetanić, obitelji poginulih branitelja i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Uz Dan Općine i blagdan Svetog Mihovila u župnoj je crkvi služena sveta misa, a u okviru obilježavanja organizirani su tradicionalni Kup ŠRU “Šaran” u ribolovu udicom na plovak, dvije biciklijade, kao i posebno svečana 30. godišnjica teških borbi u Novom Varošu.

TEKST: S. Tarbuk           FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn