DAN OPĆINE OKUČANI – U posebnim epidemiološkim uvjetima Okučanci obilježili blagdan svetog Vida mučenika i Dan Općine

Datum objave: 16. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

OKUČANI – iako je u proteklih godinu dana učinjeno dosta , još je puno planova, ideja i projekata čiji su prioritetni ciljevi gospodarski rast, smještaj i potpora mladim obiteljima. Istaknuo je to prvi čovjek Općine, načelnik Aca Vidaković, na svečanoj sjednici povodom Dana općine, uz zahvalu svima koji su tome doprinijeli, prije svega Vladi RH koja, uz ostalo, investicijskim planom potiče gospodarsku djelatnost, izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture te poduzetništva.

Uz blagdan svetog Vida mučenika, zaštitnika Općine, Okučanci su, uvažavajući epidemiološke preporuke, u posebnim uvjetima, skronije nego li ranijih godina, obilježili svoj dan. Učinili su to svetom misom u župnoj crkvi a potom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u nazočnosti gostiju, prijatelja i suradnika- čelnih ljudi Brodsko posavske županije, načelnika Općina Gornji Bogićevci, Stara Gradiška i Cernik, izaslanstva PU Brodsko posavske, ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška, predstavnika mjesnih udruga i institucija, rekapitulirajući učinjeno i predstavljajući jasan plan za budućnost.

Jer, iako je u proteklih godinu dana učinjeno dosta toga, još je puno planova, ideja i projekata čiji su prioritetni ciljevi gospodarski rast, smještaj i potpora mladim obiteljima. Istaknuo je to prvi čovjek Općine, načelnik Aca Vidaković, uz zahvalu svima koji su tome doprinijeli, prije svega Vladi RH koja, uz ostalo, investicijskim planom za gradove Pakrac i Lipik, te Općine Dragalić, Gornji Bogićevci i Stara Gradiška, potiče gospodarsku djelatnost, izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture te poduzetništva. Zadovoljstvo učincima aktualnog čelništva Općine izrazio je, u ime Županije, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine, Pero Ćosić, ističući kako su “ovakve svečanosti i prigoda za zahvalu hrvatskim braniteljima na obrani i vraćanju ovog područja u državne okvire samostalne i suverene Republike Hrvatske, kao i odavanje počasti svima koji su svoje živote utkali u temelje domovine.” Uz prvog čovjeka Brodsko posavske županije, župana Danijela Marušića, čestitku Okučancima uz njihov dan, u ime načelnika susjednih općina, uputio je Pavo Klarić, načelnik Općine Gornji Bogićevci.

TEKST: S. T.     FOTO: Radio Bljesak

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn