DAN OPĆINE – Okučanci danas slave

Datum objave: 13. 6. 2014. | Kategorija: Društvo

SAMSUNG
OKUČANI – Čelnici i mještani Općine Okučani, danas i sutra će brojnim sadržajima obilježiti Dan Općine i blagdana Svetog Vida mučenika.

20-ak godina nakon bolnih ratnih 90-tih, Općina Okučani primjer je moderno ustrojene jedinice lokalne samouprave, ali i primjer  kako je, suživot, itekako, moguć. Jer, upravo se na području Okučana, dobrom voljom mještana, ali i zahvaljujući stručnom vodstvu dugogodišnjeg čelnog čovjeka, načelnika Ace Vidakovića, provodi niz kvalitetnih, pionirskih programa, poput nastave na srpskom jeziku, za osnovnoškolce-povratnike.
Tu su i brojni infrastrukturni projekti kojima se, svakodnevno, nastoji podići životni standard mještana. Zahvaljujući tim i takvim projektima, u nekoliko proteklih godina, riješeno je pitanje  vodovoda, kanalizacije, obnovljena su  građevinska  i električna  postrojenja dvokolosiječne pruge, dionice Okučani – Novska, u duljini oko 20 km,  tu je i je i jedan od najsuvremenijih europskih kolodovora , kao i obnovljeni signalno-sigurnosni i telekomunikacijski uređaji. Radovi su to u koje je, sredstvima Ipa fonda Europske unije uloženo oko 35 milijuna eura, ali i radovi koji bi Okučane, u europskoj budućnosti ponovno trebali predstaviti kao jedno od najznačajnijih željezničkih koridora. Unatoč višegodišnjim građevinskim radovima, Okučanci se, od nedavno ponose i novim sportsko-rekreacijskim centrom, kao i višenamjenskom, moderno opremljenom školsko- sportskom dvoranom.

Iako su često, s pravom, ljuti na ostatak Hrvatske, koja ih se sjeti  jednom godišnje, prigodno, uz obljetnicu „Bljeska“, Okučani i njegovi mještani mogu biti ponosni na sadržajan i sve kvalitetniji društveno-sportsko-kulturni  život svoje Općine. Prošlogodišnjih rezultata, kao i uspješno realiziranih, ali i planiranih projekata, prisjetit će se i  na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, na kojoj će, prema tradiciji, i ove godine, najzaslužnijim pojedincima, biti uručena priznanja.

 
TEKST: S. Tarbuk     FOTO: wikimedia

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn