DAN OPĆINE NOVA KAPELA – Zajedništvo kao temelj uspjeha

Datum objave: 12. 8. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA KAPELA – Mještani Nove Kapele proteklih su dana, brojnim sadržajima, obilježili blagdan Svete Klare i najvažniji dan u životu Općine. Nakon bogatog i raznovrsnog kulturno-sportsko-tradicijsko-gastro vikenda, koji je, sjajnim koncertom održanim pred nekoliko tisuća posjetitelja, “zaključio” Miroslav Škoro, program obilježavanja završio je svečanom sjednicom Općinskog vijeća

U društvu dragih gostiju, prijatelja i suradnika, mještani Nove Kapele svečanom su sjednicom Općinskog vijeća obilježili blagdan Svete Klare i najvažniji dan u životu Općine. S pravom zadovoljni učinjenim, jer u proteklom je razdoblju, zahvaljujući, prije svega, čelništvu Općine, realizirano puno toga. Podsjetio je na to, rezimirajući godinu, prvi čovjek Općine, agilni načelnik s vizijom, Ivan Šmit, posebno ponosan na projekt stambenog zbrinjavanja kojim je Općina, s iznosom od 30 do 50 tisuća kuna, financijski pripomogla 21-oj mladoj obitelji pri kupnji kuće. Riječ je o projektu predstavljenom i najavljenom uz prošlogodišnji Dan općine, “demografskoj priči” koja, evidentno, jamči budućnost mjesta, jer riječ je i o obiteljima s ukupno 40-ak djece, za što je Općina izdvojila 800 tisuća kuna izvornih sredstava.

“Program je to koji nastavljamo i dalje, jer iako su važne ceste, staze i domovi, najvažniji je čovjek koji ih koristi, a mlade obitelji kojima smo pomogli, učinit će upravo to.”, istaknuo je načelnik Šmit. Novokapelčani se mogu pohvaliti i projektom proširenja dječjeg vrtića, teškim 5 milijuna kuna europskog novca, kojim će, rečeno je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, trenutni kapaciteti biti i više nego duplo povećani, a vrtić će, po prvi puta, dobiti i jasličku grupu. Iznimno značajni su i projekt izgradnje ceste Seoce-Siče, besplatni Internet u svim naseljima, projekt obnove Društvenog doma i kolnika u Srednjem Lipovcu, program Zaželi, ali i niz drugih, manjih i većih projekata vrijednih od 15 do 20 milijuna kuna koji su tijekom proteklog razdoblja, stigli u Općinu Nova Kapela.

“Dobro je ovo vrijeme za jedinice lokalne samouprave, prepuno mogućnosti s državne i europske razine, koje se, uz kvalitetnu pripremljenost projekata, dobru suradnju s ministarstvima i stalno kucanje na brojna vrata, mogu i moraju iskoristiti. Potrebno je, tek, zajedništvo, a onda sve ide.”, rekao je, između ostaloga, načelnik Općine, Ivan Šmit, svjestan kako je združenim snagama i zajedničkim novcem, moguće puno toga učiniti. “Zajedno s Ministarstvom kulture obnovili smo krovište doma u Sičama, s umirovljenicima uspješno aplicirali na natječaj Ministarstva demografije, s Vatrogasnom zajednicom krećemo u kupovinu vozila, zajedno sa ŽUC-om obnovili cestu od Lipovca do Majdana, zajedno s Dragovčanima uredili središte mjesta.” istaknuo je prvi čovjek Općine Nova Kapela, potvrđujući kako je zajedništvo temelj uspjeha.

Čestitku za uspješno obavljen posao načelniku i njegovom timu, kao i svim mještanima Općine Nova Kapela, u ime Brodsko posavske županije uputio je zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, u ime kolega načelnika, Antun Pavetić, načelnik Općine Oriovac, a napore i vidljive rezultate Novokapelčana pohvalili su i zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške Ivana Trupina i Hrvoje Andrić, zamjenik prvog čovjeka grada Slavonskog Broda.

Uz čelne ljude Općine slavljenika, predstavnike lokalnih i županijske vlasti, prijatelje, suradnike i mještane, svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočili su i županijski pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Klara Šćuka i načelnik Općine Cernik, Vitomir Žakić. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća kojom je službeno završen program obilježavanja Dana Općine i blagdana Svete Klare prethodio je sadržajno bogat vikend ispunjen atraktivnim sportskim, vatrogasnim, tradicijskim i gastro sadržajima, te koncertom Miroslava Škore.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn