DAN OPĆINE JAKŠIĆ – Nastavak pozitivnih trendova i planova zacrtanih prije 15 godina

Datum objave: 04. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Najsvečaniji dan u životu Općine i blagdan svete Barbare, zaštitnice župe, mještani i mještanke Jakšića obilježili su svečanom sjednicom Općinskog vijeća, održanom u nazočnosti brojnih dragih gostiju i prijatelja, predstavnika lokalnih i regionalne vlasti, javnog, kulturnog i političkog života. Bila je to prigoda za rekapitulaciju učinjenoga u prethodnom razdoblju i dodjelu priznanja najzaslužnijim pojedincima, udrugama i društvima.

U društvu brojnih uglednih gostiju i prijatelja, Vladinih i izaslanika Sabora, predstavnika državne, lokalnih i regionalne vlasti, javnog, kulturnog i političkog života, mještani i mještanke Jakšića obilježili su najsvečaniji dan u životu Općine i blagdan svete Barbare, zaštitnice župe. Učinili su to svečanom sjednicom Općinskog vijeća i , kako je i red, dodjelom priznanja najzaslužnijim pojedincima, udrugama i društvima. Bila je to prigoda i za rekapitulaciju učinjenog u prethodnom razdoblju, najavu novih planova i projekata i nastavak pozitivnih razvojnih trendova koji, kako je, u ime domaćina, istaknuo prvi čovjek Općine, načelnik Ivica Kovačević, imaju za cilj poboljšanje kvalitete življenja.

“Kao i ranijih godina, i danas, kada obilježavamo 26. godišnjicu Općine, ponosno stojim ispred vas, zadovoljan svim onim što smo realizirali na dobrobit mještana i mještanki Jakšića. Uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, zaslužne za fiskalnu decentralizaciju, pomoć ministarstava, fondova Europske unije, te prije svega, Županiju Požeško slavonsku koja nas, na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem, prati u svim našim projektima i planovima. Zahvaljujući trudu i entuzijazmu općinske uprave i svih članova općinskog vijeća, stabilnom proračunu i programima i planovima zacrtanima prije 15 godina, vjerujem kako je učinjeno puno toga, prije svega na izgradnji komunalne, vodne i cestovne infrastrukture, jer bez toga ne možemo govoriti o standardu življenja primjerenom vremenu i trenutku. Svakako valja podsjetiti i na nekolicinu projekata iznimne financijske i društvene vrijednosti, poput dogradnje Vatrogasnog doma, energetske obnove matične i pet područnih škola, izgradnje vodovoda i kanalizacije naselja Tekić, te reciklažnog dvorišta, unutar mjesne Gospodarske zone, u koju će, vrlo skoro, “useliti” i prvi korisnici, što će zasigurno predstavljati i novi kotač zamašnjak u razvoju Općine, ali i čitave Županije,” rekao je načelnik Kovačević.

“Unatoč kritikama i kritičarima kojih će, vjerujem uvijek biti, jednakim tempom i žarom nastavljamo i slijedeće godine, s brojnim planovima i već pripremljenim projektima, među kojima me posebno veseli dogradnja Dječjeg vrtića, priča “teška” više od 6 milijuna kuna. Potvrda je to i dobrih demografskih trendova, jer, trenutne brojke pokazuju kako vrtić radi punim kapacitetom. Da su nam uz djecu i mlade jednako važni i pripadnici treće životne dobi, dokazuje i planirani projekt izgradnje Staračkog doma, za što je u proračunu, već predviđena kupovina zemljišta. Tu je i projekt uređenja stare škole, vjerujem budućeg multifunkcionalnog Kulturnog centra, projekt Aglomeracije Pleternica, ukupne vrijednosti 180 milijuna kuna, izgradnja vodovoda i kanalizacije za jedina preostala dva naselja-Cerovac i Granje, te na manje važni projekti energetske obnove zgrade Općine i ambulante, koji će značajno promijeniti i ukupnu vizuru mjesta. Na dobrobit djece, mladih i starih, zbog svih nas, jer razlog je to zbog čega sve ovo i radimo.”, rekao je, osvrćući se na dinamičnu 2019. godinu, čelni čovjek Općine Jakšić, načelnik Ivica Kovačević.

Dobre trendove općine i rad načelnika, pohvalili su, uz čestitke mještanima za Dan općine i blagdan župe, u ime predsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, pomoćnik Cvjetko Obradović, rodom Jakšićanin, prvi čovjek Požeško slavonske županije, župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana, u ime kolega načelnika i gradonačelnika, te Zlatko Fumić, načelnik prijateljske Općine Brinje, u ime gostiju i kao predstavnik Hrvatske zajednice općina.


Uz priliku za rekapitulaciju učinjenoga, svečana sjednica Općinskog vijeća bila je i prigoda za dodjelu priznanja najzaslužnijim pojedincima, udrugama i društvima. Ovogodišnji su laureati Davor Karan, dobitnik priznanja za dugogodišnji poticaj razvoju sporta, obitelj Čevapović- za poticaj razvoju kulture i poseban doprinos razvoju gospodarstva, te Mislav Obradović , član mlade kadetske reprezentacije, za postignute rezultate na europskom olimpijskom festivalu mladih u Bakuu ove godine i osvajanje zlatne medalje u rukometu, te Lovačko društvo “Seljak” Jakšić, za dugih 80 godina uspješnog rada na području Općine. Uz brojne goste i prijatelje Općine, čelne ljude Županije, svečanoj su sjednici Općinskog vijeća upriličenoj uz Dan Općine Jakšić, nazočili i predsjednik Gradskog vijeća grada Požege, dr.sc Željko Glavić, načelnik Općine Satnica Đakovačka Željko Šimić, te načelnik Općine Cernik, Vitomir Žakić.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn