DAN NEOVISNOSTI OBILJEŽEN U POŽEGI – “Na ovaj dan budimo ponosni i zahvalni”

Datum objave: 08. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske u Požegi su danas položeni vijenci i zapaljene svijeće uz spomenik poginulim braniteljima 123. brigade.

Vijence su na spomen obilježje položili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Požege i Požeško-slavonske županije,Općine Kaptol, Hrvatske vojske, Državne uprave, Hrvatske demokratske zajednice te SDP-a.

Dan neovisnosti obilježava se 8. listopada u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

Na današnji dan budimo zahvalni i ponosni, poručio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.”Ovo je još jedan veliki i bitan datum u povijesti Republike Hrvatske. Dan kada je Hrvatska postala konačno samostalna država, neovisna u svim državnopravnim segmentima kako to i treba biti. Drago mi je da su ovdje s nama hrvatski branitelji, roditelji poginulih hrvatskih branitelja, udruge proistekle iz Domovinskog rata ali i sav društveni život grada i županije. Pozivam sve da ne zaboravljamo važne datume u bliskoj hrvatskoj povijesti koja je obilježena s puno žrtava časnih ljudi koji su dali život za ovu Domovinu. Pozivam sve – stavite hrvatsku zastavu na svoj dom na ovaj dan, nemojmo se stidjeti zastave za koju su mnogi život dali,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn