DAN NEOVISNOSTI OBILJEŽEN U NOVOJ GRADIŠKI – Cvijeće, svijeće i molitva Domovini i svima onima koji su joj poklonili živote

Datum objave: 07. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Čuvajući živim sjećanje na važne datume novije nacionalne povijesti, u spomen na 8. listopada 1991.godine i odluku Hrvatskog Sabora o raskidu svih državnopravnih veza sa Socijalističkom Federativnom Republikom Jugoslavijom, predstavnici Grada Nova Gradiška i Brodsko posavske županije, na središnjem su se spomen obilježju poklonili poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku

U spomen na 8.listopada 1991.godine i povijesnu odluku Hrvatskog Sabora o raskidu svih državnopravnih veza sa Socijalističkom Federativnom Republikom Jugoslavijom, predstavnici gradske i županijske vlasti na središnjem su se spomen obilježju u Novoj Gradiški poklonili poginulim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku. Učinili su to, Željko Burazović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko posavske županije, gradonačelnik Nove Gradiške saborski zastupnik Vinko Grgić sa zamjenicom, Ivanom Trupina, predsjednica Gradskog vijeća, dr.Ljepša Rakas Vujćić, izaslanstva roditelja i obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, policije, političkih stranaka i gradskih ustanova.

“Osmoga listopada Republika Hrvatska obilježava Dan neovisnosti, državni blagdan koji u punom smislu riječi simbolizira ostvarenje vjekovnog sna hrvatskog naroda o vlastitoj i neovisnoj državi. S tim danom hrvatski je narod krenuo na dugotrajan i težak put i u ratnim okolnostima, ponajprije zahvaljujući svim hrvatskim domoljubima, svim hrvatskim braniteljima, očuvao i obranio opstojnost i samostalnost hrvatske države.”, rekao je o značaju Dana neovisnosti gradonačelnik Vinko Grgić.

Da je 8.listopada veliki dan za 29 godina mladu državu, mišljenja je i Željko Burazović, pročelnik županijskog upravnog odjela za poljoprivredu. “Dan je ovo koji je, dao naslutiti kako Hrvatska želi suvereno ploviti putem, pravcem i strategijom koje je sama odredila, ali i dan koji je, u konačnici, na poseban način dao obol Domovinskom ratu, a braniteljima snažan vjetar u leđa da se još spremnije, još odlučnije bore za Hrvatsku.” zaključio je Burazović.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: S.T.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn