DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA POŽEGE – Položeni vijenci kod spomen obilježja 123. brigade

Datum objave: 13. 6. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U prigodi obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Grada Požege i obljetnice osnutka 63.“A“ samostalne bojne Zbora narodne garde Požega, kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

U čast i u znak zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima s područja Grada Požege koji su sudjelovali u oslobađanju i obrani Republike Hrvatske 13. lipnja proglašen je Danom hrvatskih branitelja.Grad Požega taj datum u svoj kalendar proslava uveo je 2022 godine kao trajno obilježavanje i obljetnicu branitelja grada Požege, sjećajući se datuma kada je u Vidovcima postrojen 63 samostalni bataljun Zbora narodne garde koji je na određeni način bio i začetak 123. brigade. U sklopu obilježavanja položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi.

Vijence su položili i zapalili svijeće Predstavnici obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško – slavonske županije, izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Željko Glavić,izaslanstvo ministra hrvatskih branitelja i izaslanstvo ministra obrane,Požeško – slavonska županija i predstavnici gradova i općina na čelu s županicom Antonijom Jozić, predstavnici Grada Požege, Policijska uprava požeško – slavonska, Vojarna 123. brigade, Hrvatska demokratska zajednica i Socijaldemokratska partija

U crkvi sv. Lovre služena je sveta misa, a središnja svečanost održat će se na stadionu u Vidovcima, na mjestu na kojemu je postrojena prva hrvatska vojna postrojba u ovom kraju.

TEKST: Sanja Pok               FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn