DAN HRVATSKIH BRANITELJA BPŽ – U spomen na žrtvu i sjećanje na dane kada se stvarala Domovina

Datum objave: 13. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Čuvajući živim sjećanje na dane kada se stvarala Domovina, 13.,14., i 16.rujna Brodsko posavska županija brojnim će sadržajima obilježiti Dan hrvatskih branitelja. Organizator događaja je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko posavske županije, uz visoko pokroviteljstvo predsjednice RH, Ministarstva obrane i hrvatskih branitelja, Brodsko posavske županije, Grada Slavonskog Broda, Nove Gradiške te pripadajućih Općina

Za vrijeme Domovinskog rata diljem hrvatskih ratišta poginulo je 768 hrvatskih branitelja s područja Brodsko-posavske županije. Prisjećajući se njihove žrtve, pamteći, istovremeno dane kada se stvarala suverena samostalna Republika Hrvatska, Brodsko posavska će županija, 13., 14. i 16.rujna, brojnim sadržajima obilježiti Dan hrvatskih branitelja.

Svečanost u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko posavske županije, uz visoko pokroviteljstvo predsjednice RH, Ministarstva obrane i hrvatskih branitelja, Brodsko posavske županije, Grada Slavonskog Broda, Nove Gradiške te pripadajućih Općina, počet će u petak, 13.rujna, predstavljanjem Povjesnice “PZO Slavonski Brod u Domovinskom ratu” i dokumentarnog filma Most u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod.

Središnji dio programa, u okviru kojeg će biti održana sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske vitezove i svečana akademija, zakazan je za subotu, 14.rujna, kada je na rasporedu i niz popratnih cjelodnevnih sadržaja, poput likovne kolonije u prostoru brodske tvrđave, izložbe vojnog naoružanja i opreme HV-a, natjecanja u kuhanju čobanca, te bogatog kulturno-umjetničkog programa. Završnica svečanosti, u ponedjeljak, 16.rujna, dogodit će se u Staroj Gradiški, gdje će, nakon svete mise u crkvi sv.Mihaela Arkanđela, a potom i svečanog mimohoda, uslijediti komemoracija za poginule hrvatske branitelje u mjesnoj kino dvorani.

TEKST: S. T.      FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn