DAN GRADA SLAVONSKOG BRODA – Policijskom službeniku Krešimiru Šimiću nagrada za iznimno zalaganje i rad te promicanje istine o Domovinskom ratu

Datum objave: 16. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Slavonski Brod danas proslavlja svoj dan pri čemu su kao i svake godine dodjeljena javna priznanja i nagrade. Ove godine, među dobitnicima nagrade Štit Berislavića (koja se dodjeljuje pojedincima za iznimno zalaganje te rad i djelovanje vezano za Slavonski Brod) nalazi se i Krešimir Šimić, policijski službenik Policijske uprave brodsko-posavske, široj javnosti poznat po promicanju istine o Domovinskom ratu kroz autobiografski dokumentarni film “Smije li ratnik plakati”.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju, u znak sjećanja na poginule te umrle Brođane, započelo je obilježavanje Dana grada Slavonskog Broda i blagdana nebeskog zaštitnika Slavonskog Broda, svetog Ivana Nepomuka. Središnji i svečani dio programa održan je u dvorani Glazbene škole u nazočnosti borjnih visokih uzvanika. Svake godine, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda dodjeljuje javna priznanja i nagrade onima koji su svojim osobnim uspjesima i radom pridonijeli razvoju, promidžbi i boljitku grada Slavonskog Broda.

Ove godine, među dobitnicima nagrade Štit Berislavića (koja se dodjeljuje pojedincima za iznimno zalaganje te rad i djelovanje vezano za Slavonski Brod) nagrađen je i Krešimir Šimić, policijski službenik Policijske uprave brodsko-posavske, koji je nagradu primio za nesebičan doprinos u promicanju ljudskih i moralnih vrijednosti, pomicanju granica ljudske izdržljivosti, ostvarena postignuća u iznimno teškoj atletskoj ultramaratonskoj disciplini te za promicanje istine o Domovinskom ratu kroz snimljeni autobiografski dokumentarni film „Smije li ratnik plakati“.

IZVOR: brodsko-posavska-policija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn