DAN GRADA POŽEGE – Svečana sjednica Gradskog vijeća uz dodjelu priznanja zaslužnima

Datum objave: 10. 3. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U prigodi 12. ožujka, Dana grada Požege danas je u prostoru Gradskog kazališta Požega održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Požege. Svečanost je prošla u znaku dodjele nagrada i priznanja zaslužnima te osvrta na postignute rezultate u proteklom razdoblju.

Svečanu sjednicu u povodu Dana grada Požege i Grgureva prigodnim je riječima otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić pozdravljajući prisutne uzvanike i goste, predstavnike društvenog i gospodarskog života grada i županije.

Na svečanosti su bili izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar vanjskih poslova dr. sc. Gordan Grlić Radman, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora saborska zastupnica Anamarija Blažević, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, Vladimir Šeks, generali Mladen Markač, Zvonko Peternel i Miljenko Galić, Davor Huška ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Jozo Katić, ravnatelj Sveučilišta J. J. Strossmyera u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac, zastupnica u Hrvatskom saboru Martina Vlašić Iljkić, predstavnici Općine Kreševo, gosti iz Mađarske te drugi uzvanici kao i gradonačelnici i načelnici s područja županije.

Nakon filma u kojem su prikaza postignuća u jednogodišnjem razdoblju prigodnim riječima nazočne je pozdravio gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. Konstano je djelovanje u gradu Požegi kako bi se osigurali temelji za daljnji gospodarski, energetski, digitalni, odgojno-obrazovni i kulturni rad grada. Zahvaljujući kvalitetnom korištenju europskih fondova Grad Požega nastoji podići razinu kvalitete života sugrađana – projekt “Požeške bolte”, jedan od najznačajnijih projekta s primarnim naglaskom na rekonstrukciji i postavljanju Stalnog postava Gradskog muzeja Požega ove je godine pred završetkom i uz Gradsku knjižnicu, predstavljat će centralno mjesto kulturnog identiteta grada. U tijeku je izrada idejnog rješenja za izgradnju osnovne škole u Babinom viru koja će omogućiti organizaciju jednosmjenske nastave. Gradski problemi odlučno se rješavaju i ulaganjima u infrastrukturne projekte, a osigurana su i veća proračunska sredstva za brojne razvojne projekte. Brojna su mjere Grada Požege usmjerene jačanju konkurentnosti poduzetnika, a niz mjera usmjeren je u socijalnom segmentu na poboljšanje kvalitete života, dok je ulaganje u djecu i mlade visoko na listi prioriteta gradske uprave, rečeno je ovom prilikom.

“Nastojimo manje istaknuti nas, a više ono što radimo.Grad Požega živi kao grad, a ne kao grad u sjeni Gradske uprave. Upravljanje gradskom imovinom i trgovačkim društvima u vlasništvu tako da se stvara dodana vrijednost, racionalizacija troškova, unaprjeđenje javne usluge kako bi bila pristupačnija, brža i na usluzi građanima, neki su od prioriteta u budućem razdoblju. U nastavku mandata i dalje će se donositi odluke koje su u interesu građana i grada, te uz što bolje korištenje raspoloživih resursa, nastaviti ulaganje u bolji i brži razvoj naše Požege,” naglasio je gradonačelnik.

Prigodnim riječiman nazočne je pozdravila i požeško-slavonska županica Antonija Jozić. “Poštovani gradonačelniče, čestitam vam na svim malim i velikim iskoracima koje ste učinili zajedno sa svojim suradnicima kako biste Požegu pozicionirali na mjesto koje zaslužuje. Itekako sam svjesna kako za promjene treba prvo hrabrosti, a potom i mudrosti. Vjerujem, a nadam se da vjeruju i ostali kako se u ovom trenutku izgrađuje snažan temelj grada, sjedišta županije, temelj na kojem će se u budućnosti stvarati brojni projekti i programi – oni koje zaslužuju građanke i građani sjedišta Požeško-slavonske županije.” rekla je, između ostalog, županica Jozić. Čestitke su uputili i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Anamarija Blažević te izaslanik predsjednika Vlade RH ministar Gordan Grlić Radman

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Povelju humanosti primio je volonter Ivica Mađarević, Godišnja nagrada pripala je članici Hrvatske kuglačke reprezentacije za slijepe i slabovidne osobe Željki Peška, a Kolektivne nagrade su dobili OŠ Dobriša Cesarić i Ženski košarkaški klub Plamen Požega. U glazbenom dijelu sjednice nastupili su učenici Glazbene škole Požega.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn