DAN GRADA KUTJEVA – Sadržajan program obilježavanja u skladu s epidemiološkim mjerama

Datum objave: 31. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Dana grada Kutjeva i ove će godine, u skladu s epidemiološkim mjerama, biti obilježen prigodnim višednevnim programom koji sadrži različita zbivanja za sve uzraste. Od 4. do 7. rujna pripremljeni su kazališna predstava i kino na otvorenom, sportska zbivanja te svečano otvorenje novog dječjeg vrtića “Grozdić”. Zbivanja uz Dan grada najavio je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Grad Kutjevo tradicionalno organizira bogat sedmodnevni program kojim početkom rujna na radost svojih sumještana ali i brojnih gostiju proslavi Dan grada i blagdan svoje zaštitnice Male Gospe. Ove godine, novonastale okolnosti i epidemiološke mjere u prvi plan stavile su zaštitu zdravlja građana, ali dobra tradicija ipak neće biti prekinuta, rekao je gradonačelnik Budimir.

“Reducirali smo program, u drugom je ruhu i skromnijem obliku, nije to onaj tradicionalni ,bogati sedmodnevni program. Doista smo se dugo “lomili” i odlučivali kako i kojim modelom organizirati program kako bi bio u skladu s preporukama nacionalnog, županijskog i gradskog stožera, a opet i kako bi zadržao svoju atraktivnost. Teško je bilo odlučiti koju vrstu i koji sadržaj pripremiti kako bi ostali odgovorni i sačuvali zdravlje u zajednici, a ponukani i održavanjem pleterničkih Devetnica te Aurea Festa, zaključili smo da ćemo ipak nešto u ove slavljeničke dane pružiti našim stanovnicima. Jer, smatramo kako se Dan grada treba proslaviti pa i na oskudniji način,” rekao je gradonačelnik.

Program počinje u petak, 4. rujna predstavom “Otpisa(NE)” zagrebačkog kazališta Moruzgva koje je iz prethodnih godina sa svojim izvrsnim komedijama rado viđeno na sceni u Kinodvorani. “Predstava će biti organizirana uz potreban razmak, nošenje maski i dezinfekciju na ulazu te uz ograničeni broj gledatelja. Program se nastavlja u subotu 5. rujna utakmicom 3. Nogometne lice Istok (4. kolo) i to utakmicom između NK Kutjevo i NK Vuteks iz Vukovara, koji već treću godinu igraju s nama, a prvi put igraju slavljeničku utakmicu na nogometnom stadionu Sportsko-rekreacijskog centra u Kutjevu. Nakon toga održat će se Kino na otvorenom i to drugu godinu zaredom u organizaciji Kutjevačke udruge mladih i to uz dva filma – Štrumfovi za djecu u 18,00 sati i Just mercy za starije uzraste u 20,00 sati. Lokacija je Vila Vinkomir, a kako vrijeme ne bude povoljno preselit ćemo projekcije u kinodvoranu,” najavio je gradonačelnik.

Program se nastavlja u nedjelju, 6. rujna uz Otvorenje terena za odbojku i košarku i to na adekvatan način – turnirom u odbojci i košarci. “To je projekt sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta, Državnog središnje ureda za sport i s oko 1,2 milijuna uspjeli smo izgraditi izvrsne terene za odbojku i košarku. Radovi su završili prije nekoliko dana, ishođena je dozvola i ovo će biti prvi turnir na novim terenima. Pokrenuli smo prijave i očekujemo brojne mješovite ekipe, a pripremljene su bogate nagrade. Turnir kreće od 17,00 sati i svi zainteresirani se mogu se prijaviti na www.tzkutjevo.hr. ” rekao je gradonačelnik.

Službeno obilježavanje Dana grada održat će se u ponedjeljak 7. rujna. Program počinje u 9,30 sati polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na groblju sv. Marka u Kutjevu, a nastavlja se s otvorenjem novog Dječjeg vrtića “Grozdić” u 10,00 sati. “Nakon 45 godina grad Kutjevo dobio je novi dječji vrtić za preko 90 mališana koji će imati napokon priliku da se razvijaju i borave u jednom reprezentativnom objektu koji ima sve sadržaje potrebne za adekvatan rast i razvoj naših mališana,” naglasio je gradonačelnik. Program Dana grada bit će zaključen svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Kutjeva u 11,00 sati u Kinodvorani uz prezentaciju postignutih rezultata i ostvarenih projekta u jednogodišnjem razdoblju te dodjelu pohvalnica i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn