DAN GRADA KUTJEVA – Brojni ostvareni i planirani višemilijunski projekti za grad optimizma i zadovoljnih građana

Datum objave: 09. 9. 2022. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Povodom Dana grada koji se tradicionalno slavi uz blagdan Male Gospe, nebeske zaštitnice grada, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva. Bila je to prigoda za rekapitulaciju učinjenoga u prethodnom razdoblju, čestitke za uspješno obavljen posao i dodjelu priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

U nazočnosti brojnih gostiju, predstavnika društvenog, kulturnog, gospodarskog i političkog života iz županije ali i šire, svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva bila je prigoda za osvrt na učinjeno u prethodnom razdoblju, prezentaciju aktualnih i najavu novih projekata jer, unatoč globalnim negativnim trendovima koji ostavljaju svoj trag, pozitivni pomaci i brojni projekti itekako su prisutni. Uz kratki film koji je predstavio sve rezultate jednogodišnjeg djelovanja, naglasio je to, s puno ponosa i zadovoljstva gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

“U vremenu smo velikih izazova i neizvjesnosti, ali sa starim istim željama i planovima, ciljevima a to je – iz dana u dan život našim sugrađankama i sugrađanima učiniti boljim, lakšim i ugodnijim te konstantno težiti poboljšanju uvjeta i podizanju standarda života u zajednici. Drastična poskupljenja u vidu struje,vode i plina narušila su već proračunske planove i ciljeve te smo pomno razmišljajući, vodeći brigu o proračunskoj ravnoteži i dugoročnoj stabilnosti i održivosti, određene stvari stavili privremeno na čekanje do pronalaska najkvalitetnijih modela izlaska iz navedene situacije. Nadamo se i uvjereni smo da će Vlada RH, baš kao što je to učinila i za građane i socijalno najugroženije, ponuditi kvalitetne okvire pomoći kako u gospodarstvu tako i nama, gradovima i općinama koji smo pokretači razvoja u svakom smislu te riječi u lokalnim sredinama. Ipak, i u ovakvim uvjetima napravljeno je dosta. No, ono što je možda najvažnije, vizionarstvom i kvalitetnim idejama unutar nekoliko godina kreirane su mnoge projektne dokumentacije, pripremljene su brojne mogućnosti i ova mlada gradska uprava nezaustavljivo kroči ka realizaciji svih planiranih, potrebnih projekata koji će ovaj mali prekrasni grad učiniti mjesto ugodnog boravka i življenja.

Naveo bih samo neke projekte koje slobodno možemo nazvati projektima budućnosti. U ovim trenutku imamo spremljenih projekata s građevinskim dozvolama u vrijednosti preko 300 milijuna kuna. Uskoro će primjerice, biti spremna projektna dokumentacija za Kuću graševine, projekta vrijednog 80 milijuna kuna, kojim ćemo se pozicionirati na turističkoj mapi Hrvatske kao privlačna destinacija kontinentalnog turizma. Imamo spremne projekte za kandidaturu, a to su izgradnja gradske tržnice i izgradnja novog vatrogasnog doma zajedno vrijednih oko 15 milijuna kuna, izgradnja šetnice uz Kutjevačku riku vrijedna 15 milijuna kuna, projekt Poduzetničkog inkubatora vrijedan 10 milijuna kuna za koji je spremna i građevinska dozvola, tu je i konkretna najava projekta Aglomeracije Kutjevo-Velika ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna. Jedna vrlo vrijedan projekt s kojim krećemo u pripremu je uređenje Trga graševine vrijedno 15 milijuna kuna koji će značajno izmijeniti vizure i identitet grada.Tu je i projekt izgradnje Kulturnog centra vrijedna 8 milijuna kuna koji smo uspješno aplicirali na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te prije nekoliko dana potpisali ugovor. Grad Kutjevo brine i o svim dobnim strukturama svog stanovništva i kontinuirano rastu izdvajanja u svim sferama rada i djelovanja – od naših udruga raznog karaktera do demografskih i socijalnih programa. Sve ovo ispunjava me srećom i ponosom, dokazuje da vrijedi ustrajati, dokazuje da vrijedi ulagati u Kutjevo kao grad optimizma, vrijednih i zadovoljnih ljudi,” rekao je između ostalog gradonačelnik Josip Budimir.

Prigodnim riječima Dan grada Kutjeva čestitali su i državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelića, ravnatelja Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davor Huška,Izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Antonija Jozić, županica te Izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića Anamarija Blažević, saborsku zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca.

Ovogodišnji dobitnici zahvalnica Grada Kutjeva su DVD Grabarje, Gradski šahovski klub Kutjevo, Lovačko društvo Slavonac, Krauthaker d.o.o., Voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice u Kutjevu Marijana iličić, vlasnica frizerskog salona Dajana Đurđica Obradović i izvrsna učenica Klara Miličević. U glazbenom dijelu programa nastupili su profesori Glazbene škole u Požegi Marija Ticl, Elizabeta Marjanović i Alen Kovačević te akademska glumica i pjevačica Ružica Maurus.

TEKST: Sanja Pok                  FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn