DAN GRADA KUTJEVA – Otvoren Dječji vrtić “Grozdić”: za bolju budućnost grada i prosperitetniju Slavoniju

Datum objave: 07. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Iako su ,zbog javno zdravstvene situacije i preporučenih epidemioloških mjera, morali odustati od nekolicine uobičajenih sadržaja, Dan Grada i blagdan Male Gospe Kutjevčani i Kutjevčanke obilježili su na najbolji način-svečanim otvorenjem novog Dječjeg vrtića “Grozdić”. Suvremeni, reprezentativni prostor ukupne vrijednosti 11 milijuna i 300 tisuća kuna, prvi takve vrste nakon 45 godina, uz čelnog čovjeka Grada, gradonačelnika Josipa Budimira, otvorio je domaći ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i izaslanik predsjednika Vlade RH, Josip Aladrović

Ništa tako jasno i sigurno ne govori o boljoj sutrašnjici i budućnosti sredine poput dječjeg vrtića. Svjesni toga, Kutjevčani i Kutjevčanke svečanost su Dana Grada i blagdan Male Gospe, organizirali upravo oko otvorenja novog objekta, prvog takve vrste u gradu nakon 45 godina. Dječji vrtić “Grozdić”, suvremeni, reprezentativni prostor ukupne vrijednosti 11 milijuna i 300 tisuća kuna, uz prvog je čovjeka Grada, gradonačelnika Josipa Budmira, otvorio “domaći” ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i izaslanik predsjednika Vlade RH, Josip Aladrović, potvrđujući kako je riječ o projektu koji je jamac bolje budućnosti Grada Kutjeva i prosperitetnije Slavonije.

“Izrazito mi je zadovoljstvo biti danas u Kutjevu na otvorenju vrtića čiji naziv na simboličan način povezuje prošlost i budućnost Grada. Riječ je o još jednom u nizu projekata koji potvrđuju jasnu odrednicu Vlade ka razvoju ruralnih sredina i pokazuju kako to izgleda kada europski fondovi grade bolju Hrvatsku. Iako je riječ o infrastruakturnom projektu, novi Dječji vrtić značit će puno više za ovu sredinu i kvalitetu života Kutjevčana i Kutjevčanki, stoga, upućujem iskrene čestitke svima zaslužnima za realizaciju, jer bez aktivnog rada lokalnih čelnika, ovakve stvari ne bi bile moguće.”, istaknuo je ministar Aladrović.

Zadovoljstvo novim objektom dostojnim pedagoških standarda 21.stoljeća, iskazao je i gradonačelnik Grada Kutjevo, Josip Budimir, s pravom ponosan na prvi gradski dječji vrtić nakon 45 godina. ” Iako su projekt, od početka, pratili skepticizam i kritike, od prvog smo mandata znali što želimo, čvrsto vjerujući kako Grad, a posebno njegovi najmlađi stanovnici, zaslužuju suvremeni, moderno opremljen dječji vrtić. Zahvaljujući vizionarskom promišljanju gradske vlasti, usprkos uvjerenju kako u Gradu nema dovoljno djece, nakon uspješnog apliciranja na natječaj, a onda i samo 7 mjeseci radova, izgradili smo vrtić u kojem je već sada 90 malih polaznika, ali i veliki broj novih zahtjeva, zbog kojih ćemo, bojim se, vrlo brzo morati i u dogradnju. S ciljem daljnjeg razvoja sredine i poboljšavanja uvjeta življenja, nastavljamo istim tempom. Za velike, a posebno male, među kojima se, siguran sam, krije i neki budući gradonačelnik našeg Grada”, rekao je, između ostaloga na svečanosti otvorenja Dječjeg vrtića “Grozdić”, prvi čovjek Kutjeva.

Projekt izgradnje Dječjeg vrtića ukupne vrijednosti 11 milijuna i 300 tisuća kuna realiziran je kroz Program ruralnog razvoja, mjeru 7.4.1., kojom je do sada, diljem Hrvatske, financirano više od 1100 projekata i 200 dječjih vrtića. Uz čelnog čovjeka ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, predstavnike lokalne i županijske vlasti, načelnike i gradonačelnike susjednih Gradova i Općina, svečanosti otvorenja, u ime Ministarstva poljoprivrede, nazočio je i državni tajnik Zdravko Tušek.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn