DAN GRADA KUTJEVA – Mlada gradska uprava nezaustavljivo kroči ka realizaciji svih planiranih projekata

Datum objave: 10. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Povodom Dana grada kojeg Kutjevčani tradicionalno slave uz blagdan Male Gospe, nebeske zaštitnice grada, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva. Bila je to prigoda za rekapitulaciju učinjenoga u prethodnom razdoblju, čestitke za uspješno obavljen posao i dodjelu priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

U nazočnosti brojnih gostiju, predstavnika društvenog, kulturnog, gospodarskog i političkog života iz županije ali i šire, svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva, bila je prigoda za osvrt na učinjeno u prethodnom razdoblju, prezentaciju aktualnih i najavu novih projekata jer, unatoč negativnim trendovima s kojima se suočava i ostatak regije,poslovanje grada je i više nego stabilno, a pozitivni pomaci i brojni projekti, itekako prisutni. Uz kratki film koji je predstavio sve rezultate jednogodišnjeg djelovanja, naglasio je to, s puno ponosa i zadovoljstva gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

“Organizirali smo ovu svečanu sjednicu u novim okolnostima “novog normalnog” ali s poznatim željama, ciljevima i planovima, a to je da iz dana u dan život naših sugrađankama i sugrađanima činimo boljim, lakšim ugodnijim te konstantno stvaramo poboljšanje uvjeta. Neću nabrajati milijune koji su investirani i one koji se trebaju investirati, ipak dužnost mi je kratko podsjetiti na mojih sedam godina na čelu grada gdje je napravljeno dosta. Ali, najbitnije je da su stvoreni preduvjeti za ono najvažnije, najljepše i tek sada ovom trenutku, ova mlada gradska uprava na čelu sa mnom nezaustavljivo kroči ka realizaciji svih planiranih potrebnih projekata koji će ovaj prekrasni kraj učiniti mjestom ugodnog življenja. Imamo spremnih 200 milijuna kuna projekata -rekonstrukcija i nadogradnja sportske dvorane vrijedna 35 milijuna kuna, projektna dokumentacija za 50-tak milijuna kuna vrijedan projekt “Kuće graševine”, imamo spremne projekte izgradnje nove gradske tržnice, napokon tu su i konkretni koraci projekta Aglomeracija Kutjevo-Velika ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna. Važan nam je projekt i uređenje našeg Trga graševine, vrijednog oko 15 milijuna kuna koji će značajno izmijeniti vizure i identitet našeg grada,”rekao je između ostalog gradonačelnik.

Istaknuo je izvrsnu suradnju s udrugama, mjesnim odborima, suradnju i potporu mladim obiteljima te stalnu brigu o djeci i mladima kroz razne mjere potpore i sufinanciranja, uz ponosno naglašenih stotinu mališana Dječjeg vrtića “Grozdić” koji je tako potpuno opravdao svoje postojanje i sva ulaganja.

Posebnu čestitku gradonačelniku Budimiru Kutjevčankama i Kutjevčanima uputio je predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ravnatelja za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave Davor Huška koji je ovom prilikom uručio gradonačelniku ugovor o odobrenim sredstvima od 1,9 milijuna kuna koji je Grad Kutjevo za projekt Dječjeg vrtića kandidirao u Fond za sufinanciranje EU projekata. Čestitke su uputili i izaslanica Predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića Anamarija Blažević, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca, izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Ferdinand Troha, zamjenika županice Antonije Jozić te izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Jadranka Žarković, savjetnica predsjednika za odgoj i obrazovanje.

Svečana sjednica bila je prigoda da se uruče zahvalnice ovogodišnjim laureatima.Zahvalnice su primili umirovljeni profesor i vrsni šahist Krunoslav Pavić, DVD Kutjevo, Duško Bijelić za razvoj amaterizma i očuvanje kulturne baštine, HNK Graševina za promicanje sporta i popularizaciju graševine i grada, te izvrsne učenice Leona Zorić i Ljubica Marković. Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca na groblju sv. Marka u sjećanje na poginule hrvatske branitelje.

TEKST: Sanja Pok              FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn