DAN GRADA KUTJEVA I BLAGDAN MALE GOSPE – Bogat program obilježavanja za sve uzraste i ukuse

Datum objave: 03. 9. 2021. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Dana grada Kutjeva i ove će godine, u skladu s epidemiološkim mjerama, biti obilježen prigodnim višednevnim programom koji sadrži različita zbivanja za sve uzraste. Od 3. do 12. rujna vrijedni organizatori pripremili su kazališne predstave i kino na otvorenom, sportska i glazbena zbivanja najavili su gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i Anita Majstorović iz TZ Grada Kutjeva.

Grad Kutjevo tradicionalno organizira bogat višednevni program kojim, početkom rujna na radost svojih sumještana ali i brojnih gostiju, proslavi Dan grada i blagdan svoje zaštitnice Male Gospe. I ove godine nastavlja se dobra tradicija.

Program počinje 3. rujna kinom pod zvijezdama u organizaciji Kutjevačke udruge mladih i filmom za sve uzraste “Nevjerojatan život psa Enza”. U subotu, 4. rujna od 15,00 sati održat će se ekipni turnir u šahu u organizaciji GŠK Kutjevo. U Gradskoj knjižnici Kutjevo u nedjelju, 5. rujna održat će se promocija knjige Đurđice Gatjal “Krila i okovi”, a u ponedjeljak, 6. rujna u kinodvorani Kutjevo na svoje će doći najmlađi jer samo za njih dolazi kazališna predstava “Čarobnjakov učenik”.

“To je uprizorena bajka koja govori o važnosti učenja i marljivosti, ali i posljedicama ljenosti pa vjerujemo kako će biti prigodna i za početak nove školske godine. U utorak, 7. rujna u crkvi BDM u 18,30 sati bit će središnje misno slavlje, a u srijedu su kroz dan svete mise sa središnjim misnim slavljem koje će u 11,00 sati predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, a u 18,00 sati je sveta misa za roditelje s djecom i blagoslov djece. U četvrtak, 9. rujna na programu je kazališna predstava “Krtice” Kerekeš Teatra, a petak 10. rujna je u znaku svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Kutjeva koja će se održati u 11,00 sati u kinodvorani, uz prethodno polaganje vijenaca na groblju sv. Marka. U subotu, 11. rujna, na programu su sportski i zabavni sadržaji kada će se na SRC Kutjevo u 17,00 sati održati nogometna utakmica između NK Kutjevo i NK Slavonac iz Bukovlja, a u 20,00 sati koncert grupe Opća opasnost u parku OŠ Zdenka Turkovića. Višednevni program obilježavanja Dana grada Kutjevabit će zaključen komičnom monodramom “Ćiro” Tarika Filipovića,” upoznala je Anita.

“Pripremljenim programom nastojali smo svim strukturama našeg stanovništva pružiti sadržaj koji je blizak njihovim interesima – ima tu kulturnog, sportskog, zabavnog sadržaja. Ističemo koncert Opće opasnosti koji je bio zamišljen u vrijeme Festivala graševine, ali zbog opće situacije i poznatih okolnosti bili smo primorani odgoditi ga. Evo, zakazan je sada, 11. rujna, ali tu su i drugi sadržji- Već nekoliko godina imamo kazališne predstave u našoj kinodvorani i za mlade i za odrasle. Praksa je to koja se pokazala vrlo zanimljivom i kvalitetnom, posebice kada su u pitanju komedije te smo i ove godine osigurali bogat kulturni program. Dan grada je i blagdan naše nebeske zaštitnice Male Gospe i u suradnji s našim župnikom uskladili smo i gradske i duhovne, crkvene sadržaje. Pozivam sve Kutjevčanke i Kutjevčane, ali i drage goste, da zajedno pratimo ove zbivanja i dostojanstveno proslavimo dan našeg grada,” rekao je gradonačelnik Budimir.

TEKST: Sanja Pok                   FOTO: Sanja Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn