DAN GRADA KUTJEVA – Brojni rezultati predstavljeni u kvizu “Tko želi biti Kutjevčanin?”

Datum objave: 06. 9. 2023. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Po modelu popularnog TV kviza “Tko želi biti milijunaš”, gradonačelnik Josip Budmir sjeo je nasuprot Tarika Filipovića te kroz 15 pitanja i odgovora u kvizu “Tko želi biti Kutjevčanin” predstavio ostvarene i planirane projekte, suradnju s udrugama, brigu o najmlađima i brojne druge sadržaje i investicije koje Kutjevo čine gradom optimizma i zadovoljnih građana.

Povodom Dana grada koji se tradicionalno slavi uz blagdan Male Gospe, nebeske zaštitnice grada, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva. U nazočnosti brojnih gostiju, predstavnika društvenog, kulturnog, gospodarskog i političkog života iz županije ali i šire, svečana sjednica bila je prigoda za osvrt na učinjeno u prethodnom razdoblju, prezentaciju aktualnih i najavu novih projekata. No, mladi tim na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom odlučio je, umjesto standardnog filma i govora, postignute rezultate predstaviti na inovativniji način. Po modelu popularnog TV kviza “Tko želi biti milijunaš”, gradonačelnik je sjeo nasuprot Tarika Filipovića te kroz 15 pitanja i odgovora u kvizu “Tko želi biti Kutjevčanin” predstavio ostvarene i planirane projekte, suradnju s udrugama, brigu o najmlađima i brojne druge sadržaje i investicije koje Kutjevo čine gradom optimizma i zadovoljnih građana.

Ove godine, čuli smo tako, Grad je za svoje umirovljenike osigurao uskrsnice i božićnice, a ukupan iznos za tu namijenu bio je 26 tisuća eura, a veliki broj njih osjetio je i blagodati pomoići u kući kroz projekt “Zaželi”. Značajna sredstva Grad izdvaja i za više pd 30 različitih udruga, a trenutno se dovršava projektno-tehnička i muzeološka dokumentacija za jedna od kapitalnih kutjevačkih projekata “Kuća graševine” vrijedan deset milijuna eura. Među velikim kutjevačkim projektima koji su u pripremi je i Kulturni centar čija je ukupna vrijednost preko milijun eura, Fontana graševine te Sportska dvorana.

“Mlada gradska uprava željela je na malo drugačiji, kreativan i zabavan način modernizirati našu svečanu sjednicu. Nadam se da smo uspjeli prezentirati dio toga što radimo, dosta toga nije ni stalo u pitanja, puno više toga se događa i radi. Ova gradska uprava ima viziju i percepciju razvoja, uz pomoć svih onih koji sudjeluju i s nama čine na dobrobit naše sredine, stoga bojazni za budućnost nemamo. Pripremamo jako puno projekata, preko 40 milijuna eura projekata s građevinskim dozvolama imamo spremnih za realizaciju tako da u idućem razdoblju spremno očekujemo pozive i resornih ministarstava i Fondova EU. Uvjeren sam kako ćemo realizirati sve ciljeve koje smo zacrtali i da će ovaj grad izmijeniti svoje vizure, da će postati grad ugodnog življenja na čemu kontinuirano radimo.” naglasio je gradonačelnik Budimir.

Prigodnim riječima na postignutim rezultatima gradonačelniku, Kutjevčankama i Kutjevčanima čestitali su izaslanik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar, zamjenik županice Požeško-slavonske Ferdinand Troha te izaslanica predsjednika Sabora, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević. Svojim dolaskom partnerstvo i prijateljstvo s Kutjevom potvrdili su i potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor pranjić, gradonačelnika Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Valpova Marko Šutalo sa suradnicima, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibro Bišćan, zamjenik požeškog gradonačelnika Borislav Miličević, zamjenica gradnoačelnika Jastrebarskog Nikolina Ribić, predsjednica Gradskog vijeća Biograda na moru Ivana Stamičar, predstavnica Općine Apatin Renata Kuruc, načelnik općine Posušje Ante Begić te općinski načelnici Kaptola, Brestovca i Čaglina Mile Pavičić, Zdravko Mandić i Dalibor Bardač.

Dodijeljena su i priznanja Grada Kutjeva. Zahvalnicu Grada Kutjeva dobili Judo klub Jigoro, te učenici Jona Šipoš i Nina Čamak. Godišnju nagradu Grada Kutjeva primili su DVD Kutjevo i umirovljena profesorica Ljiljana Bertanović – Markota. Nagrada Grada Kutjeva za životno djelo za 2023. godinu posthumno je dodijeljena Antunu Adžiću i Branku Mihalju.Počasnim građaninom Grada Kutjeva za 2023. godinu imenuje se Enver Moralić, predsjednik uprave “Kutjeva d.d.”. U glazbenom dijelu nastupili su Alen Kovačević i Bruna Oberan.

TEKST: S. Pok                      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn