DAN GRADA KUTJEVA – Bogat program obilježavanja od 2. do 8. rujna

Datum objave: 02. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

KUTJEVO – Dana grada Kutjeva i ove će godine biti obilježen višednevnim programom koji sadrži različita zbivanja za sve uzraste. Od 2. do 8. rujna pripremljene su kazališne predstave, nastupi kulturno-umjetničkih skupina, nogometna utakmica te koncert klape Rišpet. Zbivanja uz Dan grada najavio je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Program počinje 2. rujna kada se održava Dan udruga grada Kutjeva u prostoru OŠ Zdenka Turkovića, a nastavlja se 3. rujna edukativnom i zabavnom kazališnom predstavom za djecu “Avijonko se ženi” Scene Gorica iz Velike Gorice koja će gostovati i 5. rujna ali s kazališnom predstavom za odrasle, komedijom “Zov divljine”. U prostoru House of wine u Kutjevu, 5. rujna  u 17,00 sati održat će se i predstavljanje knjige Đurđice Gatjal “Živi svoj vlastiti život”. Kulturno-umjetnička društva nastupaju 4. rujna u glazbenom programu pod nazivom “Kutjevu za njegov dan”, kada će biti predstavljena i izložba radova Matice umirovljenika Grada Kutjeva.

Službeno obilježavanje Dana grada održat će se u petak, 6. rujna. Program počinje u 12,00 sati polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na groblju sv. Marka u Kutjevu, a nastavlja se sa svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Kutjeva u 13,00 sati u Kinodvorani. U subotu 7. rujna na SRC Kutjevo igra se utakmica NK Kutjevo – NK Belišće, a u 18,30 minuta je sveta misa u Župnoj crkvi rođenja BDM te koncert klape Rišpet koji će zasigurno oduševiti i Kutjevčane i njihove goste.

“Potrudili smo se složiti program obilježavanja koji će zadovoljiti sve uzraste i ukuse naših sugrađana, ali i brojnih gostiju željnih dobrog provoda i kvalitetnih manifestacija, za koje se nadamo da će u ovom tjednu posjetiti naš grad. Ulaz je besplatan za sve programe i nadamo se kako ćemo se ovih dana lijepo družiti. Namjera nam je kroz ovaj program ne samo snažnije povezati sve naše udruge kako bi gradili kvalitetnije odnose i unaprijedili život na području grada, već i ponuditi atraktivne sadržaje kakvi i priliče jednoj urbanoj sredini s prepoznatljivim turističkim potencijalom,” naglasio je gradonačelnik Josip Budimir.

Na blagdan Male Gospe, zaštitnice grada u Župnoj crkvi rođenja BDM u 11,00 sati bit će služena svečana biskupska misa koju će predvoditi požeški biskup Antun Škvorčević. U kinodvorani Kutjevo u 20,00 sati nastupit će popularni stand up komičar Željko Pervan s programom pod nazivom “Na komadiću Europe”.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn