DAN GRADA I GRGUREVO – Program obilježavanja s naglaskom na kulturu i tradiciju

Datum objave: 09. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U ožujku kada Požega slavi svoj Dan grada, obilježavajući 12. ožujaka, povijesnu bitku i oslobođenje od Osmanlijske vladavine, uz pridržavanje epidemioloških mjera, pripremljen je cjelomjesečni program ispunjen sadržajima ponajviše kulturne naravi. Program pod nazivom “Grgurevo u Požegi – neka oslobađa i odjekuje” najavili su požeški gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Uz pridržavanje epidemioloških mjera, Grad Požege i ove će godine višednevnim program obilježiti Dan grada pri čemu je naglasak na otvaranju novouređene Gradske knjižnice Požega u čijem će se prostoru ove godine, 12. ožujka održati i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Požege. Povijesno Grgurevo, zaštićeno nematerijalno kulturno dobro, od posebne je važno na požeškom prostoru i tradicija se i ove godine, iako u skromnijem obliku, nastavlja. “Ove smo godine objedinili 20-tak događaja u gradu koji su krenuli početkom ožujka,” naglasila je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Program su otvorili 51. Dani glazbene škole Požega održani online od 1. do 5. ožujka. Iz virtualnog svijeta, program se nastavlja na požeškim brojnim kulturnim lokacijama pa je tako 11. ožujka pripremljena edukativna šetnja “Blago Požege” koja u 10,00 sati kreće ispred muzeja. Na sam Dan grada, 12. ožujka održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Požege uz dodjelu priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Svečani mimohod povijesnih postrojbi ove će se godine održati 13. ožujka za kada je zakazana i proslava u požeškim vinogradima.

Brojne Požežane zasigurno će oduševiti i sadržaj pripremljen 15. ožujka, kada, u godini posvećenoj čitanju svoja vrata konačno otvara požeški hram knjige – po svemu nova Gradska knjižnica Požega koja će svoj programski “rog obilja” prosuti pred Požežane od 15. do 26. ožujka različitim sadržajima.
Gradonačelnik Darko Puljašić pozvao je svoje sugrađane da, uz poštivanje epidemioloških mjera, uživaju u svim pripremljenim sadržajima kako bi zajedno i ove godine obilježili Dan grada, te očuvali baštinu i tradiciju uz ostvarene nove vrijednosti.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn