DAN EUROPSKOG BROJA 112 I MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE – 9. rekreativno trčanje u Slavonskom Brodu

Datum objave: 06. 2. 2020. | Kategorija: Sport

SLAVONSKI BROD – Dan europskog broja 112 ( 11.veljače) i Međunarodni dan civilne zaštite ( 1.ožujka ) kojima se želi naglasiti važnost prevencije, zaštite i spašavanja stanovništva, zdravlja, životinja, okoliša, dobara i imovine, Brodsko posavska županija zajedno sa žurnim službama, obilježit će brojnim zanimljivim aktivnostima. Jedna od njih je i tradicionalno, 9.po redu, rekreativno trčanje u dužini od 5 kilometara, u subotu, 8.veljače. Vidimo se na startu u simboličnih 11.02 sati ispred Sportske dvorane Vijuš u Slavonskom Brodu.

11.godinu za redom Hrvatska će, zajedno s brojnim drugim zemljama Europske unije, 11. veljače obilježiti Dan europskog broja 112. Obilježavanju će se, tradicionalno, brojnim edukativno-informativnim aktivnostima koje imaju za cilj naglasiti važnost civilne zaštite koja podrazumijeva prevenciju, zaštitu i spašavanje stanovništva, zdravlja, životinja, okoliša, dobara i imovine, pridružiti i Brodsko-posavska županija. Središnja aktivnost iznimno sadržajnog programa zakazanog za subotu, 8.veljače, kao i prethodnih godina, bit će 9.po redu, rekreativno trčanje građana i pripadnika hitnih službi u dužini od 5 kilometara koje uz Županiju, zajednički organiziraju Služba civilne zaštite Slavonski Brod i Trkački klub „BraCe”.

Start utrke koja nije natjecateljskog karaktera je ispred Sportske dvorane Vijuš u Slavonskom Brodu, s početkom u simboličnih 11.02 sati, a organizator je za sve sudionike osigurao prigodne majice i medalje, kao i vojnički grah i osvježenje, itekako dobrodošlo nakon fizičkih napora. Trčali ili ne, prilika je to da u subotu, 8.veljače, svakako navratite ispred platoa dvorane i razgledate izložbu vozila i opreme hitnih službi i udruga i uvjerite se u važnost civilne zaštite koja podrazumijeva prevenciju, zaštitu i spašavanje stanovništva, zdravlja, životinja, okoliša, dobara i imovine, kao i značaj jedinstvenog broja 112 koji je u Hrvatskoj, uz ostale brojeve hitnih službi, dostupan od 2005. godine. Riječ je o broju koji je, kroz mrežu županijskih operativno-komunikacijskih centara, dostupan svim hrvatskim građanima i turistima u slučaju prirodnih ili tehničko-tehnoloških nesreća te prijetnji koje ugrožavaju život i zdravlje ljudi. Pozivi su besplatni, a broj se može zvati 24 sata dnevno s javnih govornica, mobilnih ili fiksnih telefonskih uređaja u Hrvatskoj.

TEKST: S. T.       FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn