DAN DRŽAVNOSTI OBILJEŽEN U POŽEGI – Položeni vijenci i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade

Datum objave: 30. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske svečano su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade, uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima.

Vijence su položili predstavnici Požeško-slavonske županije predvođeni županom Alojzom Tomaševićem, gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom, te načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i načelnik općine Velika Vlado Boban.

Žrtvi branitelja poklonili su se i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Hrvatske vojske i Policije, predstavnici Hrvatske demokratske zajednice predvođeni predsjednikom Županijskog odbora Željkom Glavićem te predstavnici SDP požeško-slavonske županije.

“Danas, na 30. obljetnicu uspostave Hrvatskog sabora i hrvatske domovine, nas suvremenike stvaranja Republike Hrvatske obuzima osjećaj ponosa i časti. Drago mi je da smo vratili Dan državnosti na ovaj datum, 30. svibnja, koji je saživio u narodu. Zahvaljujem se svim braniteljima, svima koji su dali svoje živote, svima koji su stvarali domovinu Hrvatsku. Možda nije onakva kakvu su sanjali branitelji, ali na nama je i generacijama koje dolaze iza nas da tu domovinu izgrade na temeljima prvih promišljanja dr. Tuđmana. I danas smo pokazali kako smo ostali jedinstveni i kako Hrvati vole svoju domovinu Hrvatsku,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Sretan sam što je to ponovo 30. svibnja, dan koji se posebno pamti u hrvatskoj povijesti i koji obilježava puno toga. Proslavimo ovaj dan koji je izuzetno važan za sve nas, najbolji među nama dali su svoje živote za ovo što imamo i nemojmo ih nikada zaboraviti,” proučio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn