DAN DRŽAVNOSTI OBILJEŽEN U POŽEGI – Položeni vijenci i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade

Datum objave: 29. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske svečano su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade, uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima.

Vijence su položili predstavnici Požeško-slavonske županije na čelu sa županicom Antonijom Jozići njenim zamjenikom Ferdinandom Trohom, gradonačelnik Požege prof.dr. sc Željko Glavić sa zamjenikom prof. dr. sc. Borislavom Miličevićem, te predstavnici ostalih gradova i općina Požeško-slavonske županije. Žrtvi branitelja poklonili su se i predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Hrvatske vojske i Policije te predstavnici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.

“Ovo je prigoda prisjetiti se svih hrvatskih branitelja i njihove žrtve za domovinu Hrvatsku te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Obilježavanjem Dana državnosti 30. svibnja izričemo zahvalnost svima onima koji su svoj trud, rad i živote utkali u temelje suverene i neovisne Republike Hrvatske,” rekla je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

“Polaganjem vijenaca ovdje na Trgu 123. brigade odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, svim poginulim, nestalim, svim invalidima Domovinskog rata i da im zahvalimo na trudu i žrvti uloženoj u stvaranje hrvatske države, da im zahvalimo što danas živimo u slobodnoj, modernoj, samostalnoj hrvatskoj državi,” rekao je požeški gradonačelnik prof. dr. sc. Željko Glavić.

TEKST: Sanja Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn