DAN DRŽAVNOSTI – Novogradiščani obilježili dan konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora

Datum objave: 29. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – U povodu Dana državnosti kojim će Hrvatska 30. svibnja obilježiti spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. godine, Novogradiščani su kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku na Trgu koji nosi njegovo ime, uz molitvu položili vijence i zapalili svijeće

Prisjećajući se 30. svibnja 1990., dana konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora, prvi puta nakon 2001. godine, Novogradiščani su kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku na Trgu koji nosi njegovo ime, položili vijence i zapalili svijeće.

Učinila su to izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, čelni ljudi Grada predvođeni gradonačelnikom Vinkom Grgićem sa zamjenicima Ivanom Trupinom i Borislavom Vidošićem, predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić, predstavnici Brodsko-posavske županije, Policijske postaje Nova Gradiška, udruga i društava, gradskih i županijskih institucija i ustanova. Dužno štovanje i zahvala poginulim i umrlim za Domovinu, odani su minutom šutnje i molitvom, koju je predvodio velečasni Branko Gelemanović.

Upućujući čestitku sugrađanima bila je to prigoda da se na stari novi datum obilježavanja Dana državnosti osvrne i prvi čovjek Grada, saborski zastupnik Vinko Grgić, ističući kako je, “unatoč činjenici što su politike pomalo i razočarale sve one koji su sanjali slobodnu i neovisnu Hrvatsku, u svemu najvažnije da imamo svoju Domovinu.

” Zbog toga, zbog poginulih i umrlih, zbog generacija koje dolaze, naš cilj i misija trebala bi biti izgradnja boljeg i kvalitetnijeg društva.”, zaključio je gradonačelnik Grgić, potvrđujući još jednom kako Grad Nova Gradiška, “čvrsto i u tišini, stoji i stajat će uz svoje branitelje, šireći ideju hrvatske misli i Domovine.”

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn