DAN BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE – Ove godine bez proslave, uz poruku kako je epidemija prilika za nove početke

Datum objave: 14. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Dan Brodsko posavske županije, 15.travnja, ove će godine, umjesto uobičajene svečanosti, slijedom pandemije koronavirusa, biti obilježen tek simbolično. Uz čestitku čelnih ljudi i preporuku da globalni javnozdravstveni problem shvatimo kao priliku za nove početke. Kada situacija to dopusti, najzaslužnijim pojedincima bit će uručene nagrade i priznanja.

Ovogodišnji Dan brodsko-posavske županije, 15, travnja, zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa, bit će obilježen tek simbolično. Ipak, čestitka čelnih ljudi, ove godine uz poruku da globalni javnozdravstveni problem shvatimo i kao priliku za novi početak, nije izostala. Baš kao i najava kako će svečanost dodjele priznanja najzaslužnijim pojedincima, biti organizirana čim prilike to dopuste. Uz poziv na optimizam i nadu, kao i prisjećanje na iskustvo nošenja s krizama stečeno u Domovinskom ratu, u čestitki stoji i kako je “sinergija predstavničke i izvršne vlasti u donošenju odluka za oporavak i razvoj županije, od presudnog značaja u vremenu koje je pred nama, jer samo zajedničkim djelovanje, lokalne samouprave, Županije i Države dugoročno možemo umanjiti posljedice i početi ostvarivati pozitivne pomake”.

“Bez obzira na razvoj situacije, život, poslovanje, obrazovanje i društvo općenito – ne smiju stati i pokleknuti. Iz svega trebamo izvući pouku, ali i shvatiti ovu krizu kao izazov u sagledavanju novih mogućnosti i prilika koje će se stvoriti na socio-ekonomskom području. S tom porukom, svim vijećnicima Županijske skupštine i svim stanovnicima Brodsko-posavske županije čestitamo Dan Brodsko-posavske županije, a svim dobitnicima Županijskih nagrada i priznanja od srca čestitamo na njihovom doprinosu i radu u promicanju ovog dijela Lijepe naše,” stoji u čestitki koju potpisuju župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić.

Ove su godine to, svojim radom i djelovanjem, zaslužili: Aminolabs Atlantic d.o.o. iz Nove Gradiške , Decospan Mato Furnir d.o.o. iz Oprisavaca, Poljoprivredni obrt „Domi”, Brđani, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Stjepana Kneževića, Gundinci, te Šprajc THD d.o.o. Slavonski Brod-dobitnici Plakete Brodsko posavske županije. Kovanicu od zlata primit će, čim to prilike dozvole, dr.sc.Carol Philips Poe, profesorica, za izuzetno zalaganje na uspostavljanju stručne i znanstvene suradnje između Sveučilišta u Georgiji, USA i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Zdenka Meter, dr.med.iz Slavonskog Broda, za osobite rezultate u organizaciji i liječenju te pružanju zdravstvene zaštite, odnosno socijalne skrbi građanima, Renato Marić, vl. obrta Marun prijevoz, građevinarstvo i usluge, Slav.Brod, za uspješne poslovne rezultate u poslovanju te kontinuirano poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva , mr.spec.Ljiljana Plavotić, socijana pedagoginja iz Slav.Broda, za osobite uspjehe u odgojno-obrazovnom radu s djecom s teškoćama u razvoju, Božo Janković, vlasnik obrta Mlin i pekarnice Janković iz Brodskog Stupnika, za osobite uspjehe u poticanju razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, a osobito pekarske djelatnosti, Robert Matok, natporučnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Slav.Broda, za postignute uspjehe i rezultate 19. naraštaja vojnih pilota, Željko Renka, voditelj i trener škole nogometa Batrina, za izniman doprinos u razvoju sporta, Ivan Podobnik, dragovoljac Domovinskog rata i HRVI 50%, za sudjelovanje i doprinos u obrani Brodsko-posavske županije te rješavanju problema kako hrvatskih branitelja tako i članova njihovih obitelji, Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, za sudjelovanje u Domovinskom ratu te aktivnom sudjelovanju u radu udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te za nesebičan rad i skrbi o braniteljskoj populaciji, te Luka Garić tajnik 101. bosansko-brodske brigade iz Slavonskog Broda, za sudjelovanje u Domovinskom ratu i promoviranju vrijednosti Domovinskog rata te ostvarivanje prava ranjenih pripadnika Hrvatske vojske.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: D. P. /BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn