DAN BRANITELJA GRADA POŽEGE – Položeni vijenci uz spomen obilježje na Trgu 123. brigade

Datum objave: 13. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Grada Požege i Udruge ratnih veterana 63 A samostalne gardijske bojne ZNG, 13. lipnja 2022. godine svečano se obilježava Dan hrvatskih branitelja Grada Požege i 31.godišnjica osnutka 63 A SB ZNG. Uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

U čast i u znak zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima s područja Grada Požege koji su sudjelovali u oslobađanju i obrani Republike Hrvatske 13. lipnja proglašen je Danom hrvatskih branitelja. Ove godine prvi puta Grad Požega je tako u svoj kalendar proslava uveo kao trajno obilježavanje i obljetnicu branitelja grada Požege, sjećajući se datuma kada je u Vidovcima postrojen 63 samostalni bataljun Zbora narodne garde koji je na određeni način bio i začetak 123. brigade. U sklopu obilježavanja položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi.

Vijence su položili i zapalili svijeće Predstavnici obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško – slavonske županije, izaslanstvo 63. „A“ SNG ZNG, izaslanik ministra hrvatskih branitelja, gosp. Dinko Tandara, Požeško – slavonska županija na čelu s županicom Antonijom Jozić, predstavnici Grad Požega na čelu s gradonačelnikom Požege dr.sc. Željkom Glavićem, izaslanstvo gradova i općina Požeško – slavonske županije, Policijska uprava požeško – slavonska, Vojarna 123. brigade, Hrvatska demokratska zajednica, Socijaldemokratska partija, Domovinski pokret i predstavnici udruge Josip Knežević iz Ljeskovice.

U crkvi sv. Lovre služena je sveta misa, a središnja svečanost održat će se na stadionu u Vidovcima, na mjestu na kojemu je postrojena prva hrvatska vojna postrojba u ovom kraju.

TEKST: S. Pok            FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn