ĐAKOVAČKOJ ERGELI NACIONALNA NAGRADA – Suncokret ruralnog turizma za “Božićni bal lipicanaca”

Datum objave: 22. 12. 2016. | Kategorija: Društvo

img_5238

ĐAKOVO/ ZAGREB – Državna ergela Đakovo osvojila je s predstavom “Božićni bal lipicanaca”  nacionalnu nagradu “Suncokret ruralnog turizma” u kategoriji ruralno-turističkih manifestacija.

Strukovna udruga Klub članova „Selo“ iz Zagreba raspisala je natječaj za dodjelu nacionalne godišnje nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ za 2016. godinu koja se dodjeljuje u šest kategorija. Na prijedlog Osječko-baranjske županije, Državna ergela Đakovo nominirana je u kategoriju ruralno-turističkih manifestacija s predstavom „Božićni bal lipicanaca“. Nakon pregleda svih nominiranih manifestacija, stručno povjerenstvo za dodjelu nagrada odlučilo je đakovačkoj ergeli dodijeliti brončanu povelju.

dodjela-nagrada

Nacionalna nagrada za Božićni bal lipicanaca značajno je priznanje ovoj najvećoj predstavi s konjima u Republici Hrvatskoj, te nagrada za trud koji se svake godine ulaže u realizaciju predstave. Ovaj glazbeno-scenski spektakl, uz ulogu koju ima kao turistički atraktant adventske ponude ergele, značajan je alat promocije lipicanaca i Državne ergele Đakovo kao kulturne i nacionalne baštine Republike Hrvatske. Prezentacija lipicanaca i ergele na ovaj način doprinosi konačnom cilju da ergela postane prepoznatljiv nacionalni brend.

TEKST: S. P.        FOTO: Državna ergela Đakovo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn